Kas yra sumuštinis? Kiekvienas gali atsakyti į šį klausimą, bet ar jis teisingas. Daugeliui žmonių sumuštinis – tai bandelė su sūriu, dešra, pomidorais ir kitais sotiais ingredientais. Tačiau iš pradžių sumuštinis yra bandelė su sviestu
. Pirmą kartą sumuštinius XVI a. pradėjo gaminti diduomenės atstovai. Tai buvo pirmasis lengvas valgis. XVIII a. gydytojai rekomendavo sumuštinius vartoti, nes jie naudingi skrandžiui
. Dabar sumuštiniai, priešingai, laikomi kenksmingu maistu, nes nutolome nuo įprastos purios bandelės su sviestu.
Kartais galima pasimėgauti kenksmingais sumuštiniais
.
Karštųjų sumuštinių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: dešra – 150 g;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Pomidoras – 2 vnt;
- Sūris – 150 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Balta duona – 7 riekelės.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Dešrą, saldžiąją nuluptą papriką ir pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite dešrą, papriką ir pomidorą, į
įdarą
įpilkite majonezo
, įspauskite česnako, įberkite druskos ir išmaišykite. Ant pergamentu išklotos kepimo skardos sudėkite duonos riekes
. Ant duonos dėkite įdaro
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo įdarą.

Sumuštinius kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Prieš kepant rekomenduojame sumuštinius pabarstyti raudonėliais.

Turėsite karštus, sočius pusryčių sumuštinius.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

