Visi juos mėgsta. Skanūs ir sotūs karšti sumuštiniai: lengvas ir greitas receptas

Kas yra sumuštinis? Kiekvienas gali atsakyti į šį klausimą, bet ar jis teisingas. Daugeliui žmonių sumuštinis – tai bandelė su sūriu, dešra, pomidorais ir kitais sotiais ingredientais. Tačiau iš pradžių sumuštinis yra bandelė su sviestu

. Pirmą kartą sumuštinius XVI a. pradėjo gaminti diduomenės atstovai. Tai buvo pirmasis lengvas valgis. XVIII a. gydytojai rekomendavo sumuštinius vartoti, nes jie naudingi skrandžiui

. Dabar sumuštiniai, priešingai, laikomi kenksmingu maistu, nes nutolome nuo įprastos purios bandelės su sviestu.

Kartais galima pasimėgauti kenksmingais sumuštiniais

.

Karštųjų sumuštinių ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: dešra – 150 g;
  • Saldžioji paprika – 1 vnt;
  • Pomidoras – 2 vnt;
  • Sūris – 150 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Balta duona – 7 riekelės.
Siūlome paragauti:  Apvyniokite maltą mėsą šonine ir daugiau niekada negalvokite apie sausus kotletus. Daugiau sulčių, lengviau paruošti

Karštų sumuštinių paruošimas:

Dešrą, saldžiąją nuluptą papriką ir pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite dešrą, papriką ir pomidorą, į

įdarą

įpilkite majonezo

, įspauskite česnako, įberkite druskos ir išmaišykite. Ant pergamentu išklotos kepimo skardos sudėkite duonos riekes

. Ant duonos dėkite įdaro

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo įdarą.

От них в восторге все. Вкусные и сытные горячие бутерброды: простой и быстрый рецепт

Sumuštinius kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

От них в восторге все. Вкусные и сытные горячие бутерброды: простой и быстрый рецепт

Prieš kepant rekomenduojame sumuštinius pabarstyti raudonėliais.

От них в восторге все. Вкусные и сытные горячие бутерброды: простой и быстрый рецепт

Turėsite karštus, sočius pusryčių sumuštinius.

224

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Niekada gyvenime nesu valgęs skanesnių salotų. Baltosios salotos - brangaus restorano šefo pasidalytas receptas
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *