Žiemos kopūstų salotos: receptas be virimo ir sterilizacijos

Marinuotų kopūstų salotos – populiarus ir sveikas patiekalas, kurį galima rasti ant daugelio šalių stalų. Skanios, traškios ir aromatingos salotos puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams gardinti, taip pat gali būti savarankiškas užkandis.

Kopūstai jau daugelį amžių yra svarbi daugelio tautų mitybos dalis. Žiemą jie buvo naudojami ne tik kaip pagrindinis vitaminų šaltinis, bet ir kaip daugelio patiekalų pagrindas.

Papasakosime, kaip marinuotų kopūstų salotas padaryti skanesnes

Ingredientai: 1:

  • Kopūstai – 5 kg;
  • Morkos – 1 kg;
  • Saldžioji paprika – 1 kg;
  • svogūnai – 1 kg;
  • Druska – 100 g;
  • Cukrus – 300 g;
  • Augalinis aliejus – 500 ml;
  • actas 9 % – 200 ml.

Marinuotų kopūstų salotų paruošimas:

Siūlome paragauti:  Subtilus ir skanus varškės kremas

Morkas sutarkuokite ant korėjietiškos tarkos. Saldžiąją papriką išvalykite nuo vidaus ir taip pat supjaustykite nedideliais šiaudeliais

. Viename dubenyje sumaišykite kopūstus su morkomis ir paprikomis. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite prie daržovių, pasūdykite, supilkite į mišinį cukrų

. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir actą, gerai išmaišykite ir salotas sudėkite į stiklainius

.

Gautas sultis supilkite į stiklainius, užsukite juos dangteliais.

Салат из капусты на зиму: рецепт без варки и стерилизации

Po kelių dienų salotas galite patiekti į stalą. Tai puikus patiekalas, tinkantis prie įvairių garnyrų ir mėsos.

53

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Siūlome paragauti:  Paimkite 3 kiaušinius ir 5 mažas bulves. Švelnūs vištienos suktinukai: pasimėgaukite savimi ir savo šeima

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *