Žvejys pasidalijo išbandytu raudonųjų žuvų sūdymo metodu. Kuo paprastesnis receptas

Sūdyta raudonoji žuvis yra vienas iš populiariausių kulinarinių delikatesų, garsėjantis neįprastu skoniu ir universalumu. Raudonajai žuviai paprastai priskiriamos tokios rūšys kaip lašiša, upėtakis, lašiša ir rausvoji lašiša

. Pagrindinis šios žuvies paruošimo vartojimui procesas yra sūdymas, kuris ne tik pagerina skonį, bet ir prailgina galiojimo laiką.

Žuvies sūdymas yra vienas seniausių konservavimo būdų,

kurį

naudojo dar mūsų protėviai

.

Šis metodas padeda kovoti su mikroorganizmų vystymusi ir puvimu, todėl žuvis tampa saugesnė ir skanesnė.

Sūdymo procesas ne tik pakeičia žuvies skonį, bet ir tekstūrą, todėl ji tampa minkšta ir švelni, lengvai virškinama.

Sudedamosios dalys:

  • raudona žuvis;
  • rupi druska – 400 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Sūdytos raudonos žuvies paruošimas:

Siūlome paragauti:  Šventinės salotos, kurios valgomos pirmiausia: sultinga rūgštelė ir traškumas - pabandykite išsiaiškinti sudėtį!

Žuvį padalykite į sluoksnius, išimkite visus kaulus, vidurius, bet palikite odą. Sudėkite žuvies odą ant kepimo skardos, filė dalimi į viršų

. Didelei žuviai reikia berti daug druskos. Apibarstykite žuvį druska, įtrinkite ją į ląstelieną

. 5-6 val. palikite visą žuvį giliame inde, kad pasišalintų drėgmė. Tuomet žuvį pakabinkite ir palikite taip 7-8 valandas. Žuvį galite pakabinti, pavyzdžiui, garaže

. Kai žuvis išdžius, nuimkite jos odą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite gabalėlius į indą ir užpilkite augaliniu aliejumi, išmaišykite.

Tada sandariai sudėkite žuvį į indą, ant viršaus pagal skonį įberkite šiek tiek rausvųjų pipirų.

Рыбак поделился проверенным способом засолки красной рыбы. Максимально простой рецепт

Uždarykite žuvį inde ir palikite ją kelioms valandoms. Tokią žuvį galite valgyti iš karto, tačiau papildomai marinuojant su pipirais ji taps dar skanesnė.

224
Siūlome paragauti:  Burnoje tirpstantis pyragas. Daug skanesnis už garsųjį "Napoleoną": vaikai jį suvalgė per 5 minutes.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *