Burokėliai tapo daug populiaresni ir ne veltui – jie naudingi sveikatai. Jis padeda gydyti įvairias ligas, įskaitant inkstų ligas, o jo sultys gali padėti nuo akmenų. Be to, burokėliai žinomi dėl savo gebėjimo valyti kraują ir gerinti odos sveikatą.

Senovėje burokėliai nebuvo kasdien vartojami maiste, nes buvo laikomi galingu gydomuoju maistu. Per kulto apeigas jis buvo aukojamas kaip dovana dievams arba dedamas į mirusiųjų kapus, kad palaikytų jų sveikatą pomirtiniame gyvenime.
Nepaisant to, burokėliai iki šiol yra svarbūs mitybos racione. Įkvėpti jo naudingųjų savybių, siūlome jums naujų salotų receptą.
Salotų ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:
- Burokėlius ir kiaušinius išvirkite iki virimo. Nuvalykite daržovę ir sutarkuokite ją stambia tarka. Iš visos masės atskirkite nedidelį kiekį.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Po to svogūną sudėkite į tarkuotus burokėlius.
- Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į salotas, pagardinkite druska ir pipirais.
- Visus ingredientus gerai išmaišykite.
- Galiausiai salotas ant viršaus uždenkite likusiais burokėliais, trupučiu majonezo ir papuoškite žalumynais (kalendromis arba petražolėmis).

Salotos savo forma ir patiekimu primena populiariąją “Silkę po kailiais”, tačiau akcentuojamas burokėlių naudingumas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

