Aš naudoju įprastą krūtinėlę ir pitos duoną. Tai skanu: skanūs pietūs ar vakarienė.

Šiandien sunku rasti žmogų, kuris nežinotų, kas yra šavarma. Tai rytietiškos virtuvės patiekalas. Jį sudaro pitos duona ir įdaras, suvyniotas į plokščią duoną

. Tikriausiai žodis shawarma kilo iš panašiai skambančio turkiško žodžio, reiškiančio sukimąsi. Ši teorija sutampa su faktais, nes mėsa šavarmai kepama ant specialaus vožtuvo

. Pastaruoju metu meilė šavarmai šiek tiek atslūgo. Ją pakeitė kitos gatvės maisto rūšys

. Paruošti šavarmą nėra sudėtinga, tam net nereikia vožtuvo. Parodysime, kaip pasigaminti gardžią naminę šavarmą.

Šavarmos ingredientai:

  • krūtinėlė – 600 g;
  • druskos – 2 šaukšteliai;
  • maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • vištienos kiaušiniai -2 vnt;
  • ciberžolės – šaukštelis;
  • pita – 2 vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • dolmio padažas – 50 ml;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • majonezas – 80 g;
  • garstyčios – šaukštelis;
  • žaliasis svogūnas – 20 g;
  • pomidorai – 300 g;
  • agurkai – 300 g.
Siūlome paragauti:  Todėl miltus ir įdarą sumaišau iš karto! Skaniausi ir lengviausi pusryčiai

Šavarmos paruošimas:

Vištienos krūtinėlė turi būti be odos, supjaustyta vidutinio dydžio gabalėliais. Į dubenį su mėsa įberkite šaukštelį druskos, ciberžolės ir garstyčių. Į

krūtinėlę

įberkite maltų juodųjų pipirų, susmulkintų česnako skiltelių

, įdėkite “Dolmio” padažo, supilkite augalinį aliejų ir sumaišykite visus ingredientus. Uždenkite mėsą maistine plėvele, nusiųskite į šaldytuvą marinuotis 2 valandoms.

Беру обычную грудку и лаваш. Получается вкуснятина: вкусный обед или ужин

Po marinavimo gabalėlius apkepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Kepkite vištieną apie 15 minučių, nuolat ją apversdami, kad nesudegtų.

Agurką ir pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais, dėkite juos į kiekvienos pitos vidurį Panašiai padarykite ir su vištienos krūtinėle, įdarą gausiai aptepkite majonezu.

Беру обычную грудку и лаваш. Получается вкуснятина: вкусный обед или ужин

Svogūną supjaustykite gana smulkiai, apibarstykite majonezo sluoksnį. Suvyniokite pitą į sandarų ir ilgą voką, užklijuokite apačią ir viršų

Siūlome paragauti:  Mano uošvės paslaptis: marinuoti pomidorai su slyvomis be virimo. Tiesiog užpilkite juos verdančiu vandeniu ir žiemą laimę valgysite šaukštu!

. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir išmaišykite. Pamirkykite šavarmą kiaušinių mišinyje ir perkelkite į keptuvę. Kepkite šavarmą iš visų pusių, kol ji taps auksinė.

Беру обычную грудку и лаваш. Получается вкуснятина: вкусный обед или ужин

Per trumpą laiką gausite sultingą ir skanią šavarmą.

Беру обычную грудку и лаваш. Получается вкуснятина: вкусный обед или ужин

Į marinatui skirtus prieskonius galite dėti tai, ką mėgstate.

260

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *