Šiandien sunku rasti žmogų, kuris nežinotų, kas yra šavarma. Tai rytietiškos virtuvės patiekalas. Jį sudaro pitos duona ir įdaras, suvyniotas į plokščią duoną
. Tikriausiai žodis shawarma kilo iš panašiai skambančio turkiško žodžio, reiškiančio sukimąsi. Ši teorija sutampa su faktais, nes mėsa šavarmai kepama ant specialaus vožtuvo
. Pastaruoju metu meilė šavarmai šiek tiek atslūgo. Ją pakeitė kitos gatvės maisto rūšys
. Paruošti šavarmą nėra sudėtinga, tam net nereikia vožtuvo. Parodysime, kaip pasigaminti gardžią naminę šavarmą.
Šavarmos ingredientai:
- krūtinėlė – 600 g;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- vištienos kiaušiniai -2 vnt;
- ciberžolės – šaukštelis;
- pita – 2 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- dolmio padažas – 50 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- majonezas – 80 g;
- garstyčios – šaukštelis;
- žaliasis svogūnas – 20 g;
- pomidorai – 300 g;
- agurkai – 300 g.
Šavarmos paruošimas:
Vištienos krūtinėlė turi būti be odos, supjaustyta vidutinio dydžio gabalėliais. Į dubenį su mėsa įberkite šaukštelį druskos, ciberžolės ir garstyčių. Į
krūtinėlę
įberkite maltų juodųjų pipirų, susmulkintų česnako skiltelių
, įdėkite “Dolmio” padažo, supilkite augalinį aliejų ir sumaišykite visus ingredientus. Uždenkite mėsą maistine plėvele, nusiųskite į šaldytuvą marinuotis 2 valandoms.

Po marinavimo gabalėlius apkepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Kepkite vištieną apie 15 minučių, nuolat ją apversdami, kad nesudegtų.
Agurką ir pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais, dėkite juos į kiekvienos pitos vidurį Panašiai padarykite ir su vištienos krūtinėle, įdarą gausiai aptepkite majonezu.

Svogūną supjaustykite gana smulkiai, apibarstykite majonezo sluoksnį. Suvyniokite pitą į sandarų ir ilgą voką, užklijuokite apačią ir viršų
. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir išmaišykite. Pamirkykite šavarmą kiaušinių mišinyje ir perkelkite į keptuvę. Kepkite šavarmą iš visų pusių, kol ji taps auksinė.

Per trumpą laiką gausite sultingą ir skanią šavarmą.

Į marinatui skirtus prieskonius galite dėti tai, ką mėgstate.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

