Niekas negalėjo atspėti, iš ko pagamintos šios salotos! Visi svečiai prašė recepto.

Nei vienas svečias negalėjo atspėti, iš ko pagamintos šios salotos. Skanios, aromatingos salotos su vištienos širdelėmis.

Vištienos širdelės yra labai skanus produktas. Daugelis nėra įpratę jų naudoti salotose, bet veltui. Širdelės suteikia salotoms ypatingą skonį ir aromatą. Dėl savo tekstūros ir intensyvaus mėsos skonio vištienos širdelės harmoningai dera su kitais ingredientais.

O kalbant apie šventinį stalą, vištienos širdelių naudojimas salotose yra tiesiog Dievo dovana. Tad nedvejokite ir naudokite vištienos širdeles savo salotose. Jos suteiks joms naujų skonių ir pavers patiekalą tikrai gardžiu ir įdomiu.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos širdelės – 300 g
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Virti kiaušiniai – 2 vnt.
  • Saldus svogūnas – 70 g
  • Žalumynai – pagal skonį
  • Majonezas – 2 šaukštai.
Siūlome paragauti:  Sveikos salotos, kurių skonis atsiskleidžia antrą dieną po paruošimo

Svogūnų marinatas:

  • Actas 9% – 1 valgomasis šaukštas.
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
  • Druska – 1 arb. šaukštelis
  • Vanduo – 150–200 ml

Dalinuosi receptu:

Pirmiausia nuploviau širdeles, nupjoviau perteklių ir viriau pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies apie 50 minučių. Galite virti ilgiau, nes taip jos taps minkštesnės.

Atvėsinta sultinyje. Jei iš karto išimsite iš skysčio, širdelės bus šiek tiek sausos.

Į vandenį įpyliau acto, įbėriau druskos ir cukraus, išmaišiau. Svogūną supjausčiau žiedais ir sudėjau į marinatą. Palikau 30 minučių, kad svogūnas šiek tiek pasimarinuotų.

Vištienos širdeles supjausčiau gabalėliais. Geriausia juostelėmis.

Į salotų dubenį įdėjau smulkiai supjaustytų virtų kiaušinių.

Įdėjau marinuotų svogūnų.

Įdėjau tarkuoto sūrio.

Siūlome paragauti:  Mano mėgstamiausios salotos "BUNITO" - receptas iš Moldovos

Belieka tik įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Skanios salotos su vištienos širdelėmis yra paruoštos. Skanaus!

1 500

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!