Mano vyras visada kviečia savo draugus šio užkandžio!
Jums reikės:
Kalmaras (600)
Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
Stalo druska (pagal skonį)
Vištienos kiaušinis (2 vnt. )
karvės pienas (1 puodelis)
kvietiniai miltai (200 g)
Kaip virti:
1. Pirmiausia reikia apdoroti kalmarus . Pašalinkite odą, horą ir visus vidų. Išvalius kalmarus, juos reikia mesti į verdantį ir pasūdytą vandenį. Reikia palaikyti vandenyje apie 1 minutę. Po to kalmarus reikia išimti ir nusausinti kiaurasamtyje. Laukiame, kol nutekės vanduo.
2. Toliau reikia supjaustyti kalmarus, kur įmanoma, ten supjaustyti žiedais, o kur ne, juostelėmis . Žiedo ar juostelės plotis turi būti maždaug 1 cm.
3. Reikia paruošti tešlą. Norėdami tai padaryti, turite paimti didelį, gilų dubenį. Į jį supilkite miltus, miltų centre padarykite nedidelę duobutę. Supilkite į jį pieną. Viską labai gerai išmaišyti. Į gautas putas reikia įmaišyti kiaušinių baltymus. Dar kartą visa tai gerai išmaišykite. Tada įberkite druskos ir pipirų.
4. Pasirinkite keptuvę storu dugnu. Į dugną supilkite aliejų ir įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Kiekvieną kalmarų gabalėlį reikia pamerkti į tešlą ir įdėti į keptuvę. Reikia kepti iki auksinės rudos spalvos.
5. Kol kalmarai kepa, reikia paruošti patiekalą ir uždengti popieriniais rankšluosčiais. Išimkite visus kalmarus ir sudėkite į lėkštę. Aliejui nusausinus, reikia nuimti servetėles ir kalmarus perkelti į kitą indą. Štai viskas, patiekalas paruoštas patiekti!