Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šventinės salotos „Grybas“: papuoš bet kokią šventę

Turtingas skonio diapazonas

Tokį pavadinimą salotos gavo ne tik dėl to, kad pagamintos grybo pavidalu, bet ir dėl to, kad jos pagrindą sudaro pievagrybiai. Su svogūnais kepti grybai puikiai dera su aštriu sūriu ir virta vištienos filė. Morkos patiekalui suteikia ryškios spalvos ir saldžių natų. Šią turtingą skonių gamą papildo virti kiaušiniai, kurie kartu tarnauja kaip grybų salotų patiekimo elementas. Majonezas naudojamas kaip užpilas. Grybų salotos puikiai tiks papuošti šventinį stalą.

Ingredientai:

Švieži pievagrybiai – 500 g.
Vištienos filė – 400 g.
Kietasis sūris – 150-200 g.
Kiaušinis – 2 vnt.
Vidutinio dydžio svogūnai – 3 galvutės.
Vidutinio dydžio morkos – 4 vnt.
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus kepimui – 2 v.š. l.
Majonezas – 2-3 šaukštai. l.
Šviežiai malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Druska – pagal skonį.
Lauro lapas – 2 vnt.
juodieji pipirai – 3 vnt.

Kaip virti:

1. Nuplautą vištienos filė užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Naudodami kiaurasamtį, nugriebkite putas ir virkite vištieną ant mažos ugnies, kol iškeps, 30–35 minutes. Likus 15 minučių iki paruošimo, į sultinį įpilkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir druskos.

Siūlome paragauti:  Gardžios pekininių kopūstų salotos kiekvienai dienai ir ne tik!

2. Kitame puode kietai išvirkite kiaušinius 10 minučių, kai vanduo užvirs.

3. Morkas gerai nuplaukite daržovių šepetėliu, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu tiek, kad šakniavaisiai pasidengtų 2 centimetrais. Leiskite užvirti ir virkite 20 minučių.

4. Svogūną nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

5. Paruoštą svogūną sudėkite į gilų salotų dubenį.

6. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir supilkite į keptuvę su aliejumi, likusiu apkepus svogūnus.

7. Kepkite, kol iškeps.

8. Išimkite grybus iš keptuvės ir sudėkite į salotų dubenį su svogūnais.

9. Vištienos filė išimkite iš sultinio ir supjaustykite juostelėmis arba išardykite į pluoštus. Sudėkite į salotų dubenį.

Siūlome paragauti:  Šventinės salotos su džiovintomis slyvomis ir ryžiais – tobulas ingredientų derinys!

10. Į grybus ir vištieną suberkite smulkiai tarkuotą sūrį.

11. Morkas nulupkite, tada susmulkinkite trintuvu su mažomis skylutėmis. Pusę morkų sudėkite į dubenį.

12. Salotų pagrindą pagardinkite majonezu. Pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Kruopščiai išmaišykite.

13. Nulupkite kiaušinius. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus ir trynius sutarkuokite smulkia tarka į skirtingas lėkštes. Grybuko formos salotų dubenėlio turinį sudėkite ant didelio indo, kaip parodyta nuotraukoje.

14. Grybų kepurėlę papuoškite morkomis ir tryniu, o koją – kiaušinio plakiniu.

15. Grybų salotos yra paruoštos. Patiekdami salotas papuoškite petražolėmis, krapais ar, pavyzdžiui, salotų lapeliais. Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!