Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iriso biskvitas su graikiniais riešutais ir neįprastu kremu

Dėl medaus kiekio sausainių tešloje, pyragas „Irisas“ gaunamas biskvitos, porėtos struktūros, o pačius pyragus, žinoma, nedalyvaujant graikiniams riešutams, galima paruošti ir patiekti atskirai kaip medaus biskvitą. Tačiau jame esantis neįprastas kremas, pagamintas iš grietinėlės ir lydyto iriso, sukuria bendrą nuostabių skonių ansamblį.

Ingredientai:

Dėl testo:

  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • granuliuotas cukrus – 300 g
  • Medus – 2 šaukštai.
  • Graikiniai riešutai – 1 valgomasis šaukštas.
  • augalinis aliejus – 25 ml
  • Kakava – 3 šaukštai.
  • Miltai – 2-2,5 šaukštai.
  • Vanilinas

Kremui:

  • „Iriski“ saldainiai – 400 g
  • Grietinėlė 35% – 450 g
  • Aliejus – 100 g
  • Vanilinas

Iriso pyrago gaminimas

Recepte reikalingi 5 dideli kiaušiniai, bet aš naudojau 6 vidutinius. Kiaušinius plakite mikseriu su granuliuotu cukrumi iki tirštų putų.

Mums nebereikia maišytuvo, tada aš naudoju medinį šaukštą. Į išplaktą tešlą po vieną pilu medų, riešutus, vaniliną, augalinį aliejų. Maišyti reikia atsargiai, be uolumo.

Miltų recepte rašiau 2-2,5 stiklinės. Tačiau iš tikrųjų reikia gauti tirštos, bet tekančios grietinės konsistencijos tešlą. Todėl atskirame dubenyje iš pradžių sumaišiau 1,5 stiklinės išsijotų miltų su kakavos milteliais, soda, vanile ir, įdėjus šį kiekį į tešlą, švelniai išmaišiau, o tada subėriau likusius miltus.

Siūlome paragauti:  Mano mėgstamiausias "GO" pyragas kiekvienai dienai. Jis paruoštas akimirksniu!

Sunaudojau dar apie 2/3 puodelio miltų. Bet, tiesą sakant, dirbau su šaukštu ir man prireikė 10 pilnų šaukštų. miltų. Sudėjus sausus ingredientus, tešla „sukris“ iki 1/3 dubens tūrio. Tai gerai.

Turiu kvadratinę formą, kurios įstrižainė yra 24 cm, mėgstu aukštus pyragus, bet galite naudoti ir 27 cm formą ir atitinkamai gauti šiek tiek žemesnį pyragą. Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir supilkite 1/3 tešlos. Tešlą dalijau akimis į 3 dalis, bet galima buvo padalinti į 4 ar net 5 dalis ir atitinkamai visas kremas turi būti paskirstytas po lygiai tarp visų pyragėlių.

Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes. Sutelkite dėmesį į savo orkaitę. Manasis kepa lėtai, kartais užtrunka 40 minučių. Po 20 – 25 minučių patikrinkite pasirengimą mediniu dantų krapštuku, įsmeigdami jį į tešlą. Jei reikia (jei ant dantų krapštuko liko tešlos), baikite ją kepti. Taip pat iškepkite likusius du ar 3 pyragus.

Irisinius saldainius reikėtų rinktis klampios struktūros, kad jie lengvai tirptų. Nuimkite nuo saldainių vyniotinį.

Siūlome paragauti:  Beigeliai "RAFAELLO": švelnūs ir labai skanūs kepiniai prie arbatos

Idealiu atveju reikėtų naudoti 33-35% kremą, bet aš jo neradau parduodant, todėl naudoju 10 ir 60%. Sudėkite grietinėlę į puodą ir maišydami sumaišykite, neužvirdami. Į karštą grietinėlę suberkite saldainius ir, toliau maišydami, ištirpinkite.

Išjunkite viryklę ir į karštą mišinį įpilkite sviesto ir vanilino, išmaišykite iki vientisos masės.

Kol šilti, sutepkite visus lakštus atskirai (tai skirtas pyragams mirkyti),

Tada grietinėlę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir, kai ji tirštėja, du ar tris kartus juo aptepkite visus pyragus atskirai. Masė iš pradžių skystoka, o vėsdama tampa tiršta, todėl galiausiai atrodo kaip ištirpęs irisas.

Aušinimo procesas užtruks mažiausiai 40 minučių ar net daugiau, todėl kartais pažiūrėkite į šaldytuvą ir „pasidomėkite“ jo būkle). Tortą papuoškite tarkuotu šokoladu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!