Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sėkmingiausias sausas lašinių sūdymas – minkštas, aromatingas, puikiai pjaunasi

Ingredientai:

  • Riebalai – 1,2 kg (šonas arba nugara)
  • Rupi druska – 150-200 g
  • Malti juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
  • Lauro lapas – 2-3 vnt.
  • Česnakai – 1 didelė galvutė
  • Maisto indas su dangteliu

Paruošimas:

  1. Rinkitės aukštos kokybės 3–5 cm storio kiaulinius taukus. Supjaustykite 4-6 cm pločio gabalėliais.
  2. Sumaišykite druską su maltais juodaisiais pipirais. Lauro lapą susmulkinkite ir česnaką perspauskite per spaudą arba smulkiai supjaustykite. Prieskonius sumaišykite su druskos pagrindu.
  3. Į indo dugną įdėkite šiek tiek druskos. Paruoštu mišiniu kruopščiai įtrinkite taukų gabalėlius, ypač atkreipdami dėmesį į odą ir šonus. Įdėkite į konteinerį odą puse žemyn. Jei dedate sluoksniais, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir prieskoniais.
  4. Uždenkite indą dangteliu ir palikite vėsioje vietoje 2 savaites. Periodiškai apverskite gabaliukus, kad taukai būtų tolygiai pasūdyti.
  5. Po dviejų savaičių patikrinkite lašinius. Jei atsiranda skysčio, nusausinkite gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir, jei reikia, įberkite šviežios druskos.
  6. Ilgalaikiam laikymui paruoštus taukus suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį.
Siūlome paragauti:  Rytietiški krepšelių pyragai: plona tešla ir daug įdaro

Patarimas:

Jei norite ryškesnio skonio, įdėkite daugiau česnako arba eksperimentuokite su paprika, raudonaisiais pipirais ar kitais prieskoniais.

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.2 / 5. Balsų skaičius: 13

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!