Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

4 užkandžių receptai – Naujųjų metų stalui

Ant Naujųjų metų stalo neabejotinai turi būti užkandukų. Geriausia, vieno kąsnio.

Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir juodaisiais ikrais

8 sumuštiniai

8 apvalių juodos duonos riekelių

aliejaus

100 g minkšto tepamojo sūrelio

8 mocarelos sūrio griežinėlių

8 pomidoro griežinėlių

8 rūkytos lašišos griežinėlių

juodųjų ikrų

krapų

Duoną šiek tiek pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai duona pravės, užtepti sūrelio, uždėti pomidoro griežinėlį, mocarelos griežinėlį, lašišos ir juodųjų ikrų. Papuošti krapais.

Juodos duonos sumuštinukai su lašiša ir žolelių sviestu

8 sumuštiniai

100 g sviesto

pusės šaukštelio druskos

2 šaukštų susmulkintų laiškinių česnakų

1 šaukšto susmulkintų krapų

8 apvalių juodos duonos riekelių

8 rūkytos lašišos griežinėlių

krapų šakelių

Minkštą sviestą sumaišyti su druska, laiškiniais česnakais, krapais ir gerai išsukti. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant duonos. Ant viršaus uždėti į roželę susuktą lašišos griežinėlį, papuošti krapų šakelėmis.

Siūlome paragauti:  Greitai paruošiamas picas ruošiame be orkaitės, kaip italai, kai jie skuba

Juodos duonos sumuštinukai su vytintu kumpiu

8 sumuštiniai

Varškės užtepėlei:

1 pakelio riebios varškės

druskos

1 šaukšto grietinės

1 šaukšto susmulkintų laiškinių česnakų

1 šaukšto susmulkintų petražolių

Sumuštiniams :

pusės apelsino

kelių juostelių skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų

16 apvalių juodos duonos riekelių (gali būti su saulėgrąžomis)

8 vytinto kumpio griežinėlių

8 trikampiu supjaustytų kietojo sūrio gabalėlių

8 alyvuogių

žalumynų

Pagaminti varškės užtepėlę: varškę gerai sutrinti šakute, pagardinti druska, grietine ir sudėti susmulkintus žalumynus. Viską gerai išmaišyti. Apelsiną nulupti ir supjaustyti trikampiais gabalėliais, paprikas supjaustyti kubeliais. Ant duonos užtepti varškės, uždėti kitą duonos riekelę, vėl užtepti varškės, uždėti kumpio, sūrio, apelsino gabalėlį, užbarstyti paprikų, uždėti alyvuogę ir papuošti žalumynais.

Krekerių sumuštinukai su trintais burokėliais ir sūriu

Siūlome paragauti:  Rytietiški krepšelių pyragai: plona tešla ir daug įdaro

4 porcijos

100 g virtų burokėlių

pusės šaukštelio druskos

pusės šaukštelio maltų juodųjų

pipirų

1 šaukšto citrinų sulčių

aliejaus

8 apvalių krekerių

8 labai plonai supjaustytų sūrio griežinėlių

1 šaukšto kedrinių pinijų arba saulėgrąžų sėklų

žalumynų (krapų, liucernų, saulėgrąžų ar kitų daigelių)

Virtus burokėlius smulkiai sutarkuoti arba sutrinti elektriniu trintuvu, pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir burokėlius patroškinti 5 minutes. Atvėsinus masę užtepti ant krekerių. Ant viršaus uždėti iš sūrio suformuotą bangelę, pabarstyti riešutų ar sėklų, papuošti žalumynais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 8

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!