Ingredientai:
- Agurkai (gatavi) – 1 kg
- Svogūnai – 2-3 vnt.
- Druska – 3 šaukštai. l. (be skaidrės)
- Cukrus – 1 puodelis (200 g)
- Garstyčių pupelės – 2 šaukštai. l.
- Ciberžolė – 0,5 val. l.
- Juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
- Obuolių sidro actas – 2 puodeliai (500 ml)
Paruošimas:
- Kruopščiai nuplaukite agurkus ir nupjaukite galus. Supjaustykite juos plonais griežinėliais. Sudėkite agurkus į dubenį, suberkite visą druską ir gerai išmaišykite. Uždenkite lėkšte ir padėkite svarelį. Palikite 3 valandas.
- Po trijų valandų agurkai išskirs sultis. Nusausinkite.
- Į puodą supilkite obuolių sidro actą, suberkite cukrų, garstyčias, ciberžolę ir juodųjų pipirų žirnelius. Nuolat maišydami mišinį užvirinkite, kol cukrus visiškai ištirps.
- Kai marinatas užvirs, į keptuvę suberkite smulkintus agurkus ir svogūnus. Užvirinkite ir, kai tik agurkai pakeičia spalvą, nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
- Karštus agurkus kartu su marinatu sudėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Uždarykite stiklainius ir padėkite juos po antklode („kailiu”), kol jie visiškai atvės.
Agurkus bus galima valgyti po mėnesio, kai actas visiškai susigers ir skonis taps švelnesnis.
Gero apetito!