Bananų-riešutų pyragas su kondensuotu pienu. Skanus desertas šventiniam stalui

Bananų pekano pyragas su kondensuotu pienu yra nuostabus saldus skanėstas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, riešutų traškumas ir kondensuoto pieno saldumas. Šis pyragas užkariavo daugelio širdis dėl savo lengvo paruošimo ir sodraus skonio, kuris palieka malonius prisiminimus apie kepimą namuose ir šiltą šeimos komfortą.

Bananai yra populiarus desertų ingredientas dėl natūraliai saldaus skonio ir minkštos tekstūros. Jie ne tik suteikia pyragui saldumo, bet ir daro jį drėgnesnį bei lengvesnį. Riešutai, tokie kaip graikiniai ir lazdyno riešutai, suteikia malonų traškumą ir sodrų skonį, kuris papildo kreminę kondensuoto pieno tekstūrą.

Galutinis akcentas – kondensuotas pienas, kuris desertui suteikia ypatingo saldumo ir švelnumo, todėl jis tikrai nepamirštamas.

Ingredientai:

bananai - 450 g;
graikiniai riešutai - 120 g;
kiaušiniai - 2 vnt .;
augalinis aliejus - 60 g;
grietinėlė 30% - 60 ml;
cukrus - 200 g;
miltai - 280 g;
kepimo milteliai - 2 šaukšteliai;
druska - ½ šaukštelio;
vanilinas - žiupsnelis;
virtas kondensuotas pienas - 280 g.

Bananų žemės riešutų pyrago paruošimas:

Siūlome paragauti:  Šis pyragas laikomas geriausiu Italijoje. Nuostabus vasaros desertas: aš jį gaminu kas antrą dieną.

Tešlai miltuose sumaišyti 150 gramų cukraus, druską, kepimo miltelius ir vaniliną. Nuluptus bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.

Sumuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Mikseriu išplakti baltymus su likusiu cukrumi iki purių baltų putų.

Į baltymų masę supilkite bananų tyrę, trynius, supilkite grietinėlę ir augalinį aliejų, porą minučių plakite ingredientus.

Į šį mišinį suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.

Graikinius riešutus sumalkite, bet ne tol, kol jie taps trupiniais. Į tešlą suberkite riešutų trupinius, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą formą.

Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min. Gatavą biskvitą padalinkite į du vienodus pyrago sluoksnius, vieną iš jų patepkite kondensuotu pienu. Uždenkite pyragą antruoju torto sluoksniu ir papuoškite jį pagal pageidavimą.

Siūlome paragauti:  Saldainiai iš datulių, bananų ir džiovintų abrikosų: neturi dažiklių ir konservantų, bet yra skanūs ir natūralūs
80

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.3 / 5. Balsų skaičius: 12

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!