Bananų pekano pyragas su kondensuotu pienu yra nuostabus saldus skanėstas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, riešutų traškumas ir kondensuoto pieno saldumas. Šis pyragas užkariavo daugelio širdis dėl savo lengvo paruošimo ir sodraus skonio, kuris palieka malonius prisiminimus apie kepimą namuose ir šiltą šeimos komfortą.
Bananai yra populiarus desertų ingredientas dėl natūraliai saldaus skonio ir minkštos tekstūros. Jie ne tik suteikia pyragui saldumo, bet ir daro jį drėgnesnį bei lengvesnį. Riešutai, tokie kaip graikiniai ir lazdyno riešutai, suteikia malonų traškumą ir sodrų skonį, kuris papildo kreminę kondensuoto pieno tekstūrą.
Galutinis akcentas – kondensuotas pienas, kuris desertui suteikia ypatingo saldumo ir švelnumo, todėl jis tikrai nepamirštamas.
Ingredientai:
bananai - 450 g;
graikiniai riešutai - 120 g;
kiaušiniai - 2 vnt .;
augalinis aliejus - 60 g;
grietinėlė 30% - 60 ml;
cukrus - 200 g;
miltai - 280 g;
kepimo milteliai - 2 šaukšteliai;
druska - ½ šaukštelio;
vanilinas - žiupsnelis;
virtas kondensuotas pienas - 280 g.
Bananų žemės riešutų pyrago paruošimas:
Tešlai miltuose sumaišyti 150 gramų cukraus, druską, kepimo miltelius ir vaniliną. Nuluptus bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Sumuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Mikseriu išplakti baltymus su likusiu cukrumi iki purių baltų putų.
Į baltymų masę supilkite bananų tyrę, trynius, supilkite grietinėlę ir augalinį aliejų, porą minučių plakite ingredientus.
Į šį mišinį suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Graikinius riešutus sumalkite, bet ne tol, kol jie taps trupiniais. Į tešlą suberkite riešutų trupinius, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą formą.
Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min. Gatavą biskvitą padalinkite į du vienodus pyrago sluoksnius, vieną iš jų patepkite kondensuotu pienu. Uždenkite pyragą antruoju torto sluoksniu ir papuoškite jį pagal pageidavimą.
