Ingredientai
Bulvėms paruošti:
- Bulvės – 1,5 kg
- Miltai – 1 dalinis puodelis (tešlai) + 0,5 stiklinės (smulkinimui)
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Sviestas – 50 g (lydytas)
- Druska – pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui
Įdarui:
- Maltos mėsos – 400 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Druska, pipirai – pagal skonį
- augalinis aliejus – 4-5 šaukštai.
Grybų padažui:
- Grybai (švieži, šaldyti arba virti) – 400 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Grietinė – 4 šaukštai.
- Druska, pipirai – pagal skonį
Pasiruošimas
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nusausinkite.
Bulves sutrinkite, suberkite miltus, kiaušinį, sviestą ir druską. Gerai išmaišykite ir leiskite mišiniui atvėsti.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki skaidrumo.
Įpilkite maltos mėsos, druskos ir pipirų ir kepkite, kol visiškai iškeps. Atšaldyti.
Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu ir paimkite šaukštą bulvių tešlos.
Suformuokite paplotį, į centrą dėkite įdarą, susukite į rutulį.
Pabarstykite rutulį miltuose, tada lengvai paspauskite, kad susidarytų paplotėlis.
Apkepkite bulves augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Suberkite susmulkintus virtus grybus, troškinkite 5-7 minutes.
Įpilkite grietinės, druskos, pipirų ir virkite dar 5-7 minutes.
Bulves patiekite karštas, aplieję aromatingu grybų padažu.
Gero apetito!