Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bulvės su malta mėsa ir grybų padažu: skani ir soti vakarienė

Ingredientai

Bulvėms paruošti:

  • Bulvės – 1,5 kg
  • Miltai – 1 dalinis puodelis (tešlai) + 0,5 stiklinės (smulkinimui)
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Sviestas – 50 g (lydytas)
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimui

Įdarui:

  • Maltos mėsos – 400 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • augalinis aliejus – 4-5 šaukštai.

Grybų padažui:

  • Grybai (švieži, šaldyti arba virti) – 400 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Grietinė – 4 šaukštai.
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Pasiruošimas

Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nusausinkite.

Bulves sutrinkite, suberkite miltus, kiaušinį, sviestą ir druską. Gerai išmaišykite ir leiskite mišiniui atvėsti.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki skaidrumo.

Siūlome paragauti:  Bulvės su sūriu ir šonine centre: kepkite visas

Įpilkite maltos mėsos, druskos ir pipirų ir kepkite, kol visiškai iškeps. Atšaldyti.

Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu ir paimkite šaukštą bulvių tešlos.

Suformuokite paplotį, į centrą dėkite įdarą, susukite į rutulį.

Pabarstykite rutulį miltuose, tada lengvai paspauskite, kad susidarytų paplotėlis.

Apkepkite bulves augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

Suberkite susmulkintus virtus grybus, troškinkite 5-7 minutes.

Įpilkite grietinės, druskos, pipirų ir virkite dar 5-7 minutes.

Bulves patiekite karštas, aplieję aromatingu grybų padažu.

Gero apetito!

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!