Desertas be kepimo ir želatinos. Puikiai tinka visai šeimai

Riešutai suvaidino svarbų vaidmenį formuojant šalių kulinarinius receptus. Jei pažvelgsime į kulinarines knygas, ypač Rytų šalių, pastebėsime, kad riešutai yra svarbus kepinių, kremų ir pagrindinių patiekalų ingredientas

. Pistacijos užima svarbią vietą tarp visų planetoje esančių riešutų. Pirmą kartą apie šiuos riešutus europiečiai sužinojo iš Sirijos ir Afganistano gyventojų. Kryžiaus žygių metu pistacijos buvo vienas brangiausių ir vertingiausių produktų.

Dažnai pistacijų buvo taupoma tiek, kad už kelių riešutų praradimą galėdavo nubausti vaiką. Pistacijas

vertino ne tik europiečiai, bet ir arabai

.

Pavyzdžiui, Persijoje šis riešutas yra turto simbolis.

Šiandien gaminsime pistacijų pyragą

.

Pistacijų pyrago ingredientai:

  • Pistacijų sausainiai – 250 g;
  • šokolado – plytelė;
  • vištų kiaušiniai – 4 vnt;
  • pistacijų – 100 g;
  • cukraus – 160 g;
  • kavos – 100 ml;
  • miltai – 140 g;
  • pieno – 1100 ml;
  • citrinos žievelės.
Siūlome paragauti:  Paimkite 3 kiaušinius ir 5 mažas bulves. Švelnūs vištienos suktinukai: pasimėgaukite savimi ir savo šeima

Pistacijų pyrago paruošimas:

Į puodą supilkite litrą pieno, suberkite citrinos žievelę ir kaitinkite, bet neužvirkite. Dubenyje sumaišyti miltelinį cukrų ir kiaušinius, plakti iki vientisos masės

. Į kiaušinių masę persijoti miltus, išminkyti tešlą. Iš šilto pieno išimkite citrinos žievelę, į skystį įmaišykite kiaušinių masę. Ant silpnos ugnies pakaitinkite pieno mišinį iki tirštos konsistencijos

. 100 ml pieno sumaišykite su iš anksto paruošta kava. Šiame skystyje pamirkykite sausainius ir ant lėkštės išdėliokite pirmąjį torto sluoksnį

. Ant sausainių užpilkite šiek tiek kremo ir tolygiai paskirstykite paviršių.

Šokolado plyteles ir pistacijas susmulkinkite ir pabarstykite ant kreminio torto pagrindo. Statykite kelias deserto pakopas, kol baigsis kremas, pistacijos ir šokoladas.

Десерт без выпечки и желатина. Идеально подходит для всей семьи

Pastaba sau. Kremo turėtų užtekti torto viršui

. Duokite tortui laiko sustingti šaldytuve – 2 valandas.

Siūlome paragauti:  Kvapas pasklido po visus namus. Bandelės su grietinės įdaru: minkštos kaip pūkas

Десерт без выпечки и желатина. Идеально подходит для всей семьи

Taip gausite skanų ir lengvai paruošiamą tortą su pistacijomis.

Десерт без выпечки и желатина. Идеально подходит для всей семьи

Kad riešutai būtų sodresni, į grietinėlę, kai ji tirštėja, galite įberti pistacijų.

51

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *