Duona ir bulvės. “Tinginių pyragai naujai: net nereikia įjungti orkaitės

Iš pradžių nei mūsų šalyje, nei Europos šalyse bulvės neįsišaknijo. Klausimas buvo ne kaip ją auginti, o kaip ją panaudoti ir įskiepyti gyventojams meilę. Paprasti valstiečiai nenorėjo turėti reikalų su “svetima” daržove

. Prancūzijoje ši dilema buvo išspręsta gana išradingai. Vienas garsus prancūzų agronomas savo žemę apsėjo bulvėmis.

Tačiau gudrybė buvo ta, kad sargai dirbo tik dieną. Tai reiškia, kad naktį laukų niekas neprižiūrėjo. Todėl sumanūs valstiečiai ėmė vogti bulves iš laukų ir naudoti jas maistui.

Šis psichologinis metodas padėjo paprastiems žmonėms įskiepyti meilę bulvėms

.

Netrukus šią daržovę iš Europos į mūsų šalį atvežė Petras I.

Su bulvėmis pradėta eksperimentuoti, gaminti patiekalus, įskaitant pyragus. Papasakosime apie tinginį bulvių pyragų gaminimo būdą.

Siūlome paragauti:  Jei norite kotletų, verta rinktis šį būdą. Patrauklių ir skanių kotletų receptas

Bulvių tinginių pyragų ingredientai:

  • Duona – 10 riekelių;
  • augalinis aliejus – 60 ml;
  • bulvės – 450 g;
  • vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
  • sviestas – 50 g;
  • svogūnas – ½ vnt;
  • druskos – žiupsnelis.

Bulvių tinginių pyragaičių paruošimas:

Bulves reikia nulupti, supjaustyti dideliais griežinėliais. Bulves išvirti iki virimo šiek tiek pasūdytame vandenyje.

Į bulvių košę įdėkite sviesto ir druskos ir gerai išmaišykite.

Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir įmaišykite

juos į bulvių košę

.

Duonos riekes

supjaustykite

taip, kad gautumėte vienodo skersmens apskritimus. Ant kiekvienos apvalios riekelės užtepkite bulvių įdaro.

Хлеб и картофель. "Ленивые" пирожки по новому: даже духовку включать не надо

Dubenyje įmuškite kiaušinius ir apvoliokite pyragėlius mišinyje.

Хлеб и картофель. "Ленивые" пирожки по новому: даже духовку включать не надо

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies, kol iš visų pusių apskrus.

Siūlome paragauti:  Paprasta, soti ir be papildomų kalorijų. Šį maltos mėsos patiekalą galima valgyti net vakare.

Хлеб и картофель. "Ленивые" пирожки по новому: даже духовку включать не надо

Ne itin sodraus skonio pyragėliai tinka pusryčiams.

Хлеб и картофель. "Ленивые" пирожки по новому: даже духовку включать не надо

Nereikia minkyti tešlos ir įjungti orkaitės, viskas taip tingisi.

42

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *