Garsusis prancūziškas pyragas: neįtikėtinai minkštas, purus ir drėgnas. Mėgstamiausias močiutės receptas

Prancūziškas jogurtinis pyragas yra vienas paprasčiausių ir populiariausių naminių desertų Prancūzijoje. Jo išskirtinumas – paprastas paruošimas: receptas toks paprastas, kad Prancūzijoje net vaikai pirmiausia išmoksta jį iškepti. Šiam pyragui nereikia nei sudėtingų ingredientų, nei ypatingų įgūdžių

. Pagrindinis šio deserto bruožas – jogurtas, kuris suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir drėgmės. Pyragas gaunasi orus, malonios tekstūros ir šiek tiek rūgštokas, o jo subtilų skonį galima papildyti įvairiais priedais: citrusinių vaisių žievelėmis, vanile, uogomis, šokoladu ar riešutais.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 200 g;
  • vanilės – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 120 ml;
  • jogurto – 180 ml;
  • citrinos žievelės;
  • miltai – 230 g;
  • rauginimo medžiagos – 2 šaukšteliai;
  • cukraus pudros – 50 g;
  • citrinos sultys – 2 valg.
Siūlome paragauti:  Pomidorų maišelis lemia – imu konservuotą maistą ir vakarienei verdu pačią subtiliausią sriubą

Prancūziško jogurtinio pyrago paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vanile, išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, toliau plakite

. Į mišinį supilkite jogurtą, komponentus išplakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite citrinos žievelę, išmaišykite plaktuvu

. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į mišinį, išminkykite tešlą. Kepimo formą pabarstykite miltais ir supilkite į ją tešlą

. 35-40 min. kepkite biskvitą 175 laipsnių temperatūroje. Glajui glajų sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir apipilkite sausainius.

Знаменитый французский торт: невероятно мягкий, пушистый и влажный. Любимый бабушкин рецепт

Знаменитый французский торт: невероятно мягкий, пушистый и влажный. Любимый бабушкин рецепт

Pyragą taip pat galite papuošti smulkintomis pistacijomis. Rezultatas – paprastas, aromatingas prancūziškas pyragas.

242
Siūlome paragauti:  Tokio užkandžio ir 30 skardinių neužteks. Užkandis, kuris patiks visiems

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *