Greitas ir sultingas: 3 puodelių pyragas. Jums net nereikia maišytuvo ar svarstyklių.

Tortai lydi žmones per visas svarbias šventes, nesvarbu, ar tai būtų jubiliejus, vestuvės, ar gimtadienis. Kai kurios tautos turi tradiciją kepti tortus per laidotuves. Žinoma, šių tautų mirusiojo palydėjimo į aną pasaulį papročiai skiriasi.

Tačiau dažniausiai tortai reiškia džiaugsmingą įvykį.

Taip buvo ne visada. Tolimais laikais, t. y. XVII a., tortai buvo tik užuomina arba kvietimas į iškilmingą renginį

. 1858 m. pirmą kartą tortas tapo šventinio stalo centru. Tuomet buvo gaminamas daugiasluoksnis desertas. Jis turėjo būti patiektas per karalienės Viktorijos dukters vestuves

. Nuo tada tortai tapo gero gyvenimo ir šventės ženklu. Paruoškime vieną iš greitai paruošiamų tortų arbatos vakarėliui.

Torto ingredientai:

  • Kefyras – 200 g;
  • kondensuotas pienas – 200 g;
  • miltai – 200 g;
  • grietinė – 400 g;
  • cukraus – 200 g;
  • kakavos miltelių – 2 valg;
  • sodos – šaukštelis;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • vištienos kiaušinis – vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 50 ml.
Siūlome paragauti:  Taip aš ruošiu blynus Užgavėnėms vietoj įprastų blynų. Skanus desertas be orkaitės: blynų pyragas su sviesto kremu

Pyrago paruošimas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Sudedamąsias dalis sumaišykite, kol cukrus ištirps kiaušinyje. Tada supilkite kefyrą, įberkite sodos ir gerai išmaišykite

. Palaukite, kol soda sureaguos su kitais ingredientais. Tada į mišinį supilkite miltus, supilkite augalinį aliejų, užminkykite skystą tešlą. Į tešlą įmaišykite vanilinį cukrų ir kakavos miltelius ir išmaišykite iki šokolado spalvos.

20 cm skersmens kepimo indą išklokite pergamentu

.

Supilkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite biskvitą 40 minučių.

Biskvitą supjaustykite į 3 vienodus pyragėlius

.

Nuo viršutinio pyrago nupjaukite išsipūtusias viršūnes ir sumalkite jas į trupinius.

Dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinę ir 10 minučių plakite mikseriu. Visus pyragaičius aptepkite paruoštu kremu, sumontuokite

Siūlome paragauti:  Taip gamino mūsų močiutės. Bulvių paplotėliai: paprasta ir skanu

tortą. Kreminį torto viršų pabarstykite sausainių trupiniais

.

Desertą reikia laikyti šaldytuve apie valandą.

Быстрый и сочный: торт "3 стакана". Даже миксер и весы не нужны

Rezultatas – turime skanų ir įmirkusį tortą.

Быстрый и сочный: торт "3 стакана". Даже миксер и весы не нужны

Dėl vienodų proporcijų jas lengva apskaičiuoti ir nesuklysti dozuojant vieną ar kitą produktą.

964

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *