Greitas moliūgų pyragas. Skanus desertas bet kokiai šventei: nereikia mirkyti

Moliūgų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir tikras kulinarijos meno kūrinys, kuriame dera šilti rudens aromatai ir sodrus, turtingas skonis. Šis pyragas bus tikras atradimas saldumynų mėgėjams, taip pat tiems, kurie nori nustebinti savo artimuosius kuo nors neįprastu ir skaniu.

Vienas pagrindinių moliūgų pyrago bruožų – jo maistinė vertė ir ingredientų natūralumas. Moliūgas yra ne tik sodrios geltonos spalvos ir saldaus skonio, bet ir gausus vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulinių medžiagų šaltinis.

Paruoškime paprastą ir greitą moliūgų pyragą

.

Biskvito ingredientai:

  • Moliūgas – 200 g;
  • karšto vandens – 20 ml;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • miltai – 180 g;
  • raugas – 10 g.
Siūlome paragauti:  Skanus ir traškus. Kopūstų ir morkų salotos: taip jos buvo ruošiamos sovietinėje valgykloje

Kremo ingredientai:

  • grietinė – 400 g;
  • cukraus pudros – 100 g.

Moliūgų torto paruošimas:

Moliūgą be odelės susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki tyrės. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, supilkite karštą vandenį ir plakite plaktuvu iki baltumo.

Tada į masę supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą

.

Į vientisą tešlą

supilkite

moliūgų tyrę ir išmaišykite

. Moliūgų tešlą

supilkite

į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra

. Paruoštą biskvitą padalykite į dvi dalis, vieną iš jų aptepkite ½ kremo.

Быстрый тыквенный торт. Вкусный десерт на любое торжество: не нуждается в пропитке

Kremo sluoksnį uždenkite antruoju pyragu ir aptepkite viršų.

Быстрый тыквенный торт. Вкусный десерт на любое торжество: не нуждается в пропитке

Palikite pyragą šaldytuve valandai, kad sustingtų, ir patiekite. Pyragą galite įvairiai papuošti, pavyzdžiui, apibarstyti viršų apelsinų žievelėmis.

60
Siūlome paragauti:  Pagal šį receptą pasimėgaukite mėsa. Sultinga krūtinėlė orkaitėje: galite gauti kuo pigesnę mėsą

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *