Toks skanus “Snickers” sūrio pyragas ruošiamas nekepant, tačiau jis gaunasi labai purus ir švelnus. Riešutų pyragą galima paruošti ir kaip šventinį desertą – jis atrodo labai gražiai.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- šokoladinių sausainių, krekerių, 200 g;
- kakavos, 1 valgomasis šaukštas;
- lydyto sviesto, 70 g.
Kremui paruošti reikės:
- riebalų grietinės, 300 g;
- virinto sutirštinto pieno, 300 g;
- vanilino pagal skonį;
- želatinos, 20 g + vandens, 100 g;
- cukraus pagal skonį.
Karamelei pagaminti reikia:
- cukraus, 5 valg;
- karšto pieno, 100 g;
- miltų, 1 šaukštelis;
- suminkštinto sviesto, 30 g;
- druskos, 0,3 g pagal poreikį;
- skrudinti žemės riešutai, 100 g.
Kepimo procesas
Žemės riešutus paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje, atvėsinti
. Sausainius sutrinti blenderiu arba kočėlu
. Ištirpinti sviestą.
Želatiną
užpilti
šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti
. Sausainių trupinius sumaišyti su kakava, supilti sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Patarimas: jei norite, kad desertas būtų labai šokoladinis, pagal skonį įberkite daugiau kakavos.
Suformuokite desertą 18 cm skersmens formoje, dėkite ją ant plokščio indo
. Supilkite trupinius ir sutrinkite.
Grietinę sumaišykite su žiupsneliu vanilės
. Išplakite mikseriu ir dalimis supilkite kondensuotą pieną, plakite iki vientisos masės.
Jums patogiu būdu ištirpinkite želatiną, atvėsinkite ir sumaišykite su kremu.
Kremu užpilkite sausainių pagrindą ir grąžinkite į šaldytuvą 1 valandai.
Sausoje keptuvėje apkepkite miltus, kol taps auksinės spalvos.
Įdėkite sviestą ir išmaišykite. Suberkite
cukrų ir
maišydami ištirpinkite
. Į karamelę dalimis
supilkite
verdantį pieną ir išmaišykite.
Jei norite, šiame etape į karamelę galite įberti druskos.
Karamelę šiek tiek atvėsinkite, kad neištirptų kremas
. Į formą supilkite žemės riešutus (sveikus arba gabaliukais).
Į formą
supilkite
karamelę
.
Jei formą uždengėte maistine plėvele, patepkite ją aliejumi, kad prie jos nepriliptų nei kremas, nei karamelė
. Išsamus vaizdo įrašas
:

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.