Į maistą įdėkite grybų ir jis bus skanesnis

Grybai dažniausiai kepami arba verdami į sriubą, tačiau jų galima dėti į daug daugiau patiekalų. Ypač skanus maistas su vasaros ir rudens grybais, kurie tiesiogine prasme trykšta miško aromatu. Paštetai, mėsos ir makaronų priedai, padažų komponentas, ragu – maistas tik gerėja dėl grybų. Grybų sriubą taip pat galima gaminti kitaip.

  • Ingredientai 6 porcijoms: 4 šaukštai sviesto
    1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
    450 g pjaustytų grybų (geriausia baravykų arba kreminių)
    3 šaukštai miltų
    1 valg. šaukštas paprikos
    3 puodeliai daržovių arba vištienos sultinio
    3 šaukštai sojų padažo
    1 puodelis 2 % pieno
    1/2 puodelio grietinės
    1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
    1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių krapų arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų
    1/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių
    Druska, pipirai Paruošimas: Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną ir grybus. Virkite, kol grybai išleis vandenį ir jis išgaruos, maždaug 10–15 minučių. Suberkite miltus ir papriką ir virkite 2–3 minutes. Supilkite sultinį, įpilkite sojų padažo ir pieno, užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę, citrinos sultis, krapus ir petražoles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Siūlome paragauti:  Skaniau nei pyragai. Vatrushki su varške: nuostabus naminis pyragas

  • Ingredientai 4-6 porcijoms: 450 g šviežių grybų
    4 šaukštai sviesto
    2 arb. šaukšteliai smulkinto česnako
    1 arb. šaukštelis česnako miltelių
    Druska, pipirai
    1 valg. š. smulkintų šviežių čiobrelių Paruošimas: Į didelę keptuvę sudėkite sviestą ir česnaką. Ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus, česnaką ir žoleles ir kepkite ant vidutinės ugnies 5–7 minutes, kol česnakas pasklis aromatu, o grybai apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei norite, pabarstykite papildomai žolelių ir nedelsdami patiekite.
191

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Siūlome paragauti:  Be mėsos ir sūrio šventiniam stalui. "Marusya" - skanios salotos iš prieinamiausių produktų

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!