Varškės tešloje esančios cukinijos suteikia syrniki minkštumo ir gaivumo, o miltai padeda išlaikyti formą, kad nesuirtų. Iškepus keptuvėje, plutelė tampa auksinė, o viduje syrniki išlieka purūs. Vasarinė daržovė suteikia sveikatos ir skonio, receptui nereikia sudėtingų ingredientų ir jis veikia iš pirmo karto.

Sudedamosios dalys:
cukinijos arba moliūgai – 2 vidutinės
varškės sūris – 400 g
kiaušinis – 1 vnt.
miltai – 4–6 šaukštai.
druska
augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 5–7 minutėms, kad daržovės išskirtų sultis. Masę gerai išspauskite, sumaišykite su varške, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus – pirmiausia 4 šaukštus, jei reikia, įberkite daugiau, kad tešla būtų minkšta, bet ne skysta.

Pabarstykite darbinį paviršių miltais, išdėliokite tešlą, pabarstykite ja viršų ir suformuokite ritinį. Padalinkite ją į tinkamo dydžio gabalėlius, suformuokite iš jų mažus sūrio pyragėlius, apvoliokite miltuose.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi 3–4 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos, apverskite ir kepkite, kol iškeps.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

