Universalus mėsos ir garnyrų receptas. Tiesiog paruošiame visus produktus ir pašauname į orkaitę, ji viską padarys už mus. Patiekalas tinka ir šventiniam stalui – mėsa pasirodo sultinga ir švelni.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- žuvis, 400 g;
- bulvės, 5 – 6 vnt;
- grybai, 200 g;
- pomidorai 2 vnt;
- sūris 150 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, majonezas, augalinis aliejus.
Virimo procesas
Balyką supjaustome gabalėliais ir šiek tiek pamušame.
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Kepimo formą ištepkite aliejumi, išdėliokite bulves ir pasūdykite.
Ant viršaus uždėkite mėsą ir įberkite druskos.
Pomidorus ir grybus (virtus) smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su druska, pipirais ir įvairiais prieskoniais bei majonezu.
Patarimas : galite naudoti bet kokius mėgstamus grybus. Jei pievagrybiai apkepę, jei marinuoti, tiesiog supjaustykite gabalėliais.
Gautą mišinį paskleiskite ant mėsos.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Galite nenaudoti sūrio, bet kai mėsa turi tokią aukso rudą plutą, patiekalas atrodo labai gražus ir patrauklus .
Taip pat galite pabarstyti žolelėmis.