Burokėliai nuo seno yra universali daržovė, iš kurios ruošiami pirmieji patiekalai, salotos, suktinukai ir užkandžiai. Kad visi variantai būtų skanūs, reikia žinoti, kaip teisingai paruošti šią daržovę.

Panagrinėkime kelis burokėlių ruošimo būdus:
- Burokėlius sudedame į verdantį vandenį ir 20 minučių verdame ant didelės ugnies. Tada daržovę iš karto dedame į šaltą vandenį. Taip burokėlis galės “baigti” virti, bus sultingas ir minkštas.
- Kepkite orkaitėje suvynioję į foliją. Puikus variantas, kuriame burokėliai išlaiko saldumą ir sultingumą, malonų skonį. Būtent šis variantas daugeliui šeimininkių tapo patogiausiu ir geriausiu.
- Galite kepti rankovėje arba tiesiog be jos, sudėjus burokėlius į formą. Daržovė iš anksto nenuvaloma.
- Kepimas mikrobangų krosnelėje leidžia greitai paruošti daržovę. Tiesiogine prasme 10 minučių rankovėje, esant maksimaliam galingumui.
- Kepimas daugiafunkcinėje keptuvėje. Procesas trunka tik 40 minučių, nepriklausomai nuo daržovės dydžio. Iš karto perkelkite į ledinį vandenį ir palikite atvėsti.
Bet kuris iš siūlomų variantų padeda gauti tobulai išvirtus burokėlius, kuriuos toliau galima naudoti ruošiant salotas, barščių padažą, užkandžius ir kitus skanius patiekalus su burokėliais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

