Sūrio pyragėliai su grietinės įdaru – tai patobulinta varškės patiekalo versija, kai sūrio pyragėliai kepami orkaitėje po švelnios grietinės sluoksniu.
Toks kepimo būdas suteikia sūreliams ypatingo minkštumo, sultingumo ir malonaus skonio. Varškė išlieka minkšta, o grietinė suteikia šiek tiek rūgštelės ir padaro patiekalo tekstūrą aksominę.
Sūrio pyragaičiai, virti su grietinės įdaru, patinka daugumai šio patiekalo mėgėjų, nepriklausomai nuo jų geografinės padėties. Šis būdas leidžia įprastą receptą padaryti įdomesnį ir tinkantį šventiniam stalui
. Grietinės įdaras praturtina sūrio pyragėlių skonį, jie tampa sultingesni ir švelnesni. Tai galimybė į klasikinį receptą pažvelgti naujai, šiek tiek jį pakeisti ir gauti visiškai kitokio skonio patiekalą. Šis gaminimo variantas leidžia eksperimentuoti su priedais.
Ingredientai: – Kepti mėsą, iškeptą į sultinį, iškeptą į sultinį:
- Varškė – 500 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- miltai – 3 valg. šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Įdarui skirti ingredientai:
- grietinė – 150 g;
- Cukrus – 2 valg;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Uogos.
Sūrio pyragėlių su grietinės įdaru paruošimas:
Varškę, skirtą sūrio pyragėliams, reikia susmulkinti grūstuvu. Į tešlą supilti druską ir cukrų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti
. Į varškės masę supilti miltus ir užminkyti lipnią, elastingą tešlą. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į dešrelę
. Tešlą padalykite į maždaug 70-80 g sveriančius kukulius. Sūrio pyragėlius galima formuoti naudojant stiklinę
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite sūrio pyragėlius iš abiejų pusių po porą minučių.

Įdarui grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu
. Sūrio pyragėlius sudėkite į kepimo formą ir supilkite įdarą.

Ant sūrio pyragėlių uždėkite uogų. Sūrio pyragėlius su įdaru kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Tai skanus, sotus pusryčių patiekalas.

Sūrio pyragėliams su grietinės įdaru galite naudoti bet kokias uogas: avietes, braškes, serbentus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

