Daugelis nustebs, bet žuvį galima kepti ant vandens be purslų ir dūmų, ir vis tiek išgauti auksinę traškią plutelę. Viskas iškepa elementariai, greitai, o rezultatas maloniai stebina – žuvis būna minkšta, sultinga ir aromatinga. Ir kas ypač malonu – aplink švaru, be riebalų pėdsakų ir aliejaus lašelių.

Tinka lašišų, menkių, jūros lydekų filė, bet galite naudoti ir paprastus žuvies gabalus su kaulais.
Produktai:
- Žuvies filė – 500 g;
- druskos, pipirų – pagal skonį;
- prieskonių mišinio žuviai – 1 šaukštelis;
- citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas;
- kvietinių miltų – 3 valgomieji šaukštai;
- kukurūzų miltai – 3 valg. šaukštai;
- virinto šalto vandens;
- augalinio aliejaus – kepimui.

Paruošimas:
Žuvis iš pradžių marinuojama, kad būtų sultinga ir aromatinga. Ji pasūdoma, pabarstoma pipirais, pagardinama prieskoniais ir citrinos sultimis. Viskas kruopščiai išmaišoma ir paliekama mirkti apie trisdešimt minučių.
Tada lygiomis dalimis sumaišomi kukurūzų ir kvietiniai miltai ir kiekvienas žuvies gabalėlis apvoliojamas šiame mišinyje. Tada kiekvienas gabalėlis panardinamas į šaltą vandenį ir iš karto dedamas į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Aliejus nevirpa ir nesiplaka, o apkepas nesudega.
Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą, ant vidutinės ugnies.
Dėl to mėsa išlieka sultinga, o išorėje susidaro graži traški plutelė.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

