Kai šeimoje yra žvejys, žinoma, išmoksite gerai ir greitai iškepti žuvį, kad ji nebūtų riebi, kieta ir sausa. Dabar dalinuosi su jumis savo patirtimi, kurią man perdavė mano anyta
Kaip kepti žuvį
- paruošiame pašalindami visus vidurius ir pelekus;
- Aštriu peiliu iš pradžių pjauname viena kryptimi, paskui kita, kad gautume grotelę. Taip žuvis greitai iškeps, o kaulai suminkštės;
- Kad išvengtumėte purvo kvapo, apšlakstykite žuvį citrinos sultimis;
- išdžiovinkite skerdenas popieriniais rankšluosčiais, kad joje būtų mažiau vandens ir įtrinkite mėgstamais žuvies prieskoniais;
- druską sumaišyti su duona (trupiniais, miltais ar kukurūzų kruopomis), kad kepant skerdenos nesuirtų;
- norėdami gauti traškią plutą, sumaišykite krekerius su miltais lygiomis dalimis arba tiesiog naudokite kukurūzų miltus;
- kepti keptuvėje storu dugnu – gerai išlaiko tą pačią temperatūrą;
- Pirmiausia įkaitinkite augalinį aliejų ir tik tada dėkite žuvį.