Kakava – dievų gėrimas. Kodėl taip svarbu gerti kakavą, ypač jei tau daugiau nei 40?

Negeriate kakavos, ir tai gaila… štai kodėl! Sužinokite, kokia ji svarbi jūsų sveikatai!

Šis gardus gėrimas suteikia energijos ir gali apsaugoti nuo virusų bei infekcijų.

Kakava pagerins nuotaiką ir padidins gyvybingumą!

Kakavoje yra medžiagų, kurios gerina atmintį ir stimuliuoja smegenų veiklą, taip pat normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje.

Kakava pripažinta lydere pagal daugelio naudingų mikroelementų kiekį, o pagal joje esantį cinko kiekį jai nėra lygių!

Kakavos pupelėse yra baltymų (12–15 %), riebalų, angliavandenių (6–10 %), B grupės vitaminų, skaidulų ir antioksidantų.

Naujausi tyrimai parodė, kad kakavoje yra dar vienas junginys (kokochilas), kuris skatina odos ląstelių dauginimąsi ir augimą, žaizdų gijimą ir apsaugo nuo raukšlių susidarymo.

Kakavoje taip pat yra kitos medžiagos – epikatechino, kurio dėka galite apsaugoti savo organizmą nuo daugelio pavojingų ligų, tokių kaip vėžys, diabetas, širdies smūgis ir insultas.

Amerikiečių mokslininkai patvirtino, kad nors kakavoje yra daugiau kalorijų nei arbatoje ir kavoje, ji nesukelia svorio augimo. Net ir nedidelė porcija kakavos gali greitai pasotinti ir neleisti persivalgyti. Jei svajojate apie kūdikį, gerkite kakavą!

Siūlome paragauti:  Jūsų skydliaukė ir kūnas jums padėkos: natūralus būdas atkurti hormonų pusiausvyrą ir numesti svorio

Kakavą rekomenduojama vartoti pirmoje dienos pusėje. Kakavoje esantis natūralus pigmentas melaninas sugeria šilumos spindulius, kurie padeda apsaugoti odą nuo UV spindulių ir nudegimų saulėje.

O šis kakavos receptas nustebins jus savo skoniu ir daug kartų padidins kakavos naudą!

Kakava, cinamonas ir gvazdikėliai pasižymi nuostabiomis savybėmis, kurios padeda kovoti su mikrobais ir mažina ligų tikimybę, ypač šaltaisiais žiemos mėnesiais. Kakava yra galingas antioksidantas, joje gausu magnio ir vitaminų. Dėl to ji nepaprastai naudinga, ypač jei esate vyresnis nei 40 metų – tuomet ją būtina turėti!

Cinamonas gerina kraujotaką ir mažina uždegimą organizme, o gvazdikėliai pasižymi stipriomis antiseptinėmis ir analgezinėmis savybėmis.

Sudedamosios dalys:

  • 2 puodeliai pieno, jei naudosite migdolų pieną, skonis bus sodresnis!
  • 1,5 šaukšto kakavos miltelių arba šokolado
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnelis druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio stevijos (nebūtina)
Siūlome paragauti:  Natūralus gėrimas užsikimšusioms arterijoms išvalyti ir aukštam kraujospūdžiui mažinti

Paruošimas:

Į puodą su migdolų pienu sudėkite kakavą arba šokoladą, prieskonius, steviją ir druską ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gerai ištirps. Rekomenduoju naudoti šluotelę ir nuolat maišyti, kol mišinys kais.

473

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!