Kefyras, 1 kiaušinis ir 10 minučių. Pūsti ir apetitą žadinantys pyragai: galite valgyti ir nepadauginti. Mano močiutė mane išmokė

Pūstus ir minkštus, apetitą žadinančius pyragus galima gaminti su įvairiais įdarais – tešla neplyšta, tinka ir prie saldaus, ir prie sūraus įdaro.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

  • kefyro, 500 ml;
  • druskos ir cukraus, po 2 šaukštelius;
  • kiaušinio, 1 vnt;
  • augalinio aliejaus, 2 valg;
  • sodos, 1 valgomasis šaukštelis;
  • miltai, 800 g.

Įdarui paruošti reikia:

  • bulvių košės, 600 g;
  • žaliojo svogūno ir krapų;
  • druskos, pipirų.

Gaminimo procesas

Bulvių įdarą galite gaminti iš paprastų svogūnų, pakepindami juos augaliniame aliejuje ir sumaišydami su bulvėmis.

Į kefyrą įberkite druskos ir cukraus, suplakite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį

.

Masę gerai išmaišykite plaktuvu

. Į pagrindą persijokite miltus ir dalimis kartu su soda įmaišykite į pagrindą, išminkykite vientisą ir elastingą tešlą. Jei miltų neužtenka, galite jų įberti šiek tiek daugiau, tačiau neužkimškite tešlos miltais, geriau gerai išminkykite.

Siūlome paragauti:  Soda padės. Sultingi vištienos skrandžiai padaže: paprastas ir skanus receptas

Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.

Padalykite tešlą į porcijinius gabalėlius, iškočiokite kolobokus

.

Кефир, 1 яйцо и 10 минут. Пышные и аппетитные пирожки: можно есть и не поправляется. Бабушка научила

Kiekvieną ritinėlį paverskite plokščia duona, dėkite įdaro ir užspauskite kraštus, kad susidarytų paplotėliai.

Кефир, 1 яйцо и 10 минут. Пышные и аппетитные пирожки: можно есть и не поправляется. Бабушка научила

Kepkite juos ant keptuvės augaliniame aliejuje, kol paruduos iš abiejų pusių.

Кефир, 1 яйцо и 10 минут. Пышные и аппетитные пирожки: можно есть и не поправляется. Бабушка научила

Pyragėliai gaunasi tiesiog nuostabūs, minkšti, orūs, malonios tekstūros tešla, labai apetitiški.

Кефир, 1 яйцо и 10 минут. Пышные и аппетитные пирожки: можно есть и не поправляется. Бабушка научила

110

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Obuolių pyragas nauju būdu: dabar gaminu tik taip, labai švelnus ir skanus.
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *