Kefyro blyneliai: ploni ir nėriniuoti. Kiekviena namų šeimininkė gali juos pasigaminti blynų dienai.

Iš blynų galima pagaminti daug skanių ir sočių patiekalų. Pavyzdžiui, jei į blynus įdėsite mėsos įdaro, galėsite pasigaminti beveik mėsos pyragus. Jei į blyną įvyniosite žalumynus ir daržoves, galėsite pasigaminti vyniotinį. O jei kiekvieną blyną aptepsite kremu, tai bus tikras tortas. Žodžiu, blynai gali būti naudojami daugeliui receptų. Tačiau, kaip paruošti skanius ažūrinius plonus blynus

? Pirmiausia visus kepimui skirtus produktus reikia atvėsinti iki kambario temperatūros. Taip jie geriau susimaišys tarpusavyje.

Prieš kepdami blynus, būtinai išmaišykite tešlą, kad ant dugno nusėdę miltai pakiltų

.

Pasigaminkime paprastus ažūrinius ir plonus blynus namuose.

Blynams skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 40 g;
  • Kefyras – 500 g;
  • Karštas vanduo – 300 ml;
  • Augalinis aliejus – 30 g;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 300 g.
Siūlome paragauti:  Skanūs pusryčiai iš vaikystės. Tingūs koldūnai, kurie visada gerai pavyksta

Blynų paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, įberkite vanilės ekstrakto ir maišykite, kol kruopos ištirps. Į tešlą supilkite kefyrą ir į kiaušinių masę persijokite miltus, kad gautųsi tiršta tešla.

10 minučių palikite tešlą pastovėti. Tada į tešlą nuolat maišydami pamažu supilkite verdantį vandenį. Įpylę visą vandenį, supilkite sodą ir vėl išmaišykite

. Į tešlą

supilkite

augalinį aliejų, išmaišykite. Keptuvėje ant lašelio augalinio aliejaus kepkite plonus blynelius.

Ажурные блины на кефире: тонкие и кружевные. На Масленицу сможет приготовить каждая хозяйка

Būtinai gerai įkaitinkite keptuvę.

Ажурные блины на кефире: тонкие и кружевные. На Масленицу сможет приготовить каждая хозяйка

Tešlos tirštumą galima reguliuoti verdančiu vandeniu, įpilkite jo daugiau arba mažiau. Iškepus kiekvieną blyną patepkite sviestu.

90

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Geriausia picos tešla. Receptas su bet kokiais priedais ant plonos tešlos
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *