Kokie skanūs ir erdvūs jie yra. Virtos varenikės su varške: taip jas gamindavo mano močiutė

Varenyky su varške yra klasikinis Rytų Europos virtuvės patiekalas, kuriame dera ingredientų paprastumas ir neįtikėtinas skonis.

Varenyky gaminamas iš neraugintos tešlos, o įdaras gali būti saldus arba sūrus, priklausomai nuo pageidavimų

.

Jie patiekiami su įvairiais priedais: grietine, sviestu, medumi, uogiene ar uogomis

. Manoma, kad koldūnai kilo iš tiurkų patiekalo “dush-vara”. Vėliau šis patiekalas transformavosi į šiuolaikinius koldūnus.
Liaudies tikėjimuose jiems buvo suteikta magiška reikšmė: jie buvo patiekiami per vestuves, šventes ir svarbius šeimos įvykius.

Vareniki su varške yra ne tik patiekalas, bet ir kultūros paveldo dalis. Juos paprasta paruošti, bet nepaprastai skanu

, todėl juos galima gaminti ir darbo dienomis, ir per šventes, džiuginant šeimą ir svečius.

Tešlos ingredientai:

  • Kefyras – 250 ml;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • geriamosios sodos – 1/3 šaukštelio;
  • miltai – 370 g.
Siūlome paragauti:  Norint pasigaminti gardžių keptų kopūstų, kurie tinka ir garnyrui, ir įdarui, nereikia įpilti vandens.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Varškė – 400 g;
  • cukraus – 50 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt.

Koldūnų paruošimas:

Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinio trynį ir išmaišykite. Į miltus suberkite sodą, išmaišykite ir supilkite kefyrą,

išminkykite elastingą, minkštą ir nelipnią tešlą

.

Minkštą tešlą palikite po rankšluosčiu arba celofanu 15 minučių.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Tešlą iškočiokite 4-5 mm storio sluoksniu. Naudodami apvalią formą iš tešlos išpjaukite apskritimus

. Į plokščius pyragėlius dėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Koldūnus dedame ant specialaus tinklelio, kurį nuleidžiame į verdantį vandenį.

5-7 minutes koldūnus gariname po dangčiu

Siūlome paragauti:  5 spagečių patiekalai per 30 minučių

.

Какие-же они вкусные и воздушные. Вареники с творогом на пару: так готовила ещё моя бабушка

Po virimo koldūnus rekomenduojama patepti sviestu. Koldūnai bus minkšti ir orūs.

374

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *