Dešimtajame dešimtmetyje mano mama dažnai ruošdavo pusgaminius, o vienas mėgstamiausių buvo “Maitinančios” salotos. Tai buvo antrasis patiekalas, puikus užkandis ir nuostabus priedas prie duonos. Šiandien vėl gaminu vieną mėgstamiausių cukinijų patiekalų, kurį prisimenu iš vaikystės. Jį dažnai naudodavome ne tik kaip užkandį, bet ir tepdavome ant duonos arba šildydavome kaip antrą patiekalą. Jei receptas jums patiks, labai apsidžiaugsiu!

Gaminimo eiga:
- Ryžius nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje, kol išvirs iki pusės.
- Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, pakepiname svogūnus, kol taps skaidrūs, tada sudedame tarkuotas morkas. Kartu kepkite 5 minutes.
- Supjaustykite papriką griežinėliais ir siųskite į keptuvę. Viską kepkite dar 3-4 minutes.
- Į keptuvę suberkite tarkuotus pomidorus ir vandenį. Supilkite druską, cukrų ir virkite po dangčiu 5 minutes.
- Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Įdėkite išspaustą česnaką ir žoleles. Viską troškinkite po dangčiu 10 minučių.
- Sudėkite ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes. Tada įpilkite acto ir palikite troškintis 2 minutes.
- Išjunkite ugnį, paskirstykite paruoštas salotas sterilizuotuose stiklainiuose, suvyniokite ir suvyniokite kelioms valandoms.

Šis gaminys gaunasi kvapnus, sotus ir skanus. Viename stiklainyje – salotos, užkandis ir antras patiekalas.
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 1,5 kg;
- ryžių – 200 ml (šiek tiek mažiau nei puodelis);
- svogūnas – 3 vnt;
- morkos – 3 vnt;
- saldžioji paprika – 3 vnt;
- pomidorai – 700 g;
- vandens – 300 ml;
- augalinis aliejus – 150 ml;
- druskos – 2 šaukštai;
- cukraus – 2 šaukštai;
- česnako – 3-4 skiltelės;
- 9 % acto – 3 valgomieji šaukštai;
- žolelės

Malonaus gaminimo, tikiuosi, kad jums patiks.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

