Rauginti kopūstai yra vienas universaliausių užkandžių, kuriuos šeimininkės visada gamina žiemai. Dalinuosi su jumis vienu iš greitų ir skanių receptų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kopūstų, 2 – 2,5 kg;
- morkų, 2 vnt;
- vandens, 2 litrai;
- druskos, 3 šaukštai;
- cukraus, 2 šaukštai;
- prieskonių pagal skonį, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Galima vartoti įvairių prieskonių: pipirinių žirnelių, aromatinių žolelių, lauro lapų, krapų sėklų ir t. t.
Kopūstus plonai susmulkinti, morkas sutarkuoti stambia tarka
. Kopūstus ir morkas sumaišyti ir sandariai sudėti į švarius stiklainius
.
Marinatui užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, porą minučių pavirkite ir palikite atvėsti.
Supilkite į stiklainius, padarykite skylutes su smeigtuku, kad sūrymas gerai tekėtų į stiklainio dugną.
Uždengiame stiklainius dangteliais ir pastatome juos ant padėklo, į kurį nutekės rūgimo skystis.
2 dienas stiklainius paliekame patalpoje
. Periodiškai, kas 3 valandas, kopūstus praduriame, kad išeitų oras, o kartu su juo ir kopūstų kartumas.
Po 2 dienų marinatą nusunkiame, supilame į jį cukrų, maišome, kol jis ištirpsta, ir supilame atgal į stiklainius
.
Patarimas: šiuo etapu į kopūstus galite įdėti prieskonių, sėklų ir žolelių.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Po 24 valandų jau galite ragauti
.
Kuo ilgiau tokie kopūstai stovės, tuo jie bus skanesni.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.