Kopūstus per 3 dienas pasūdykite stikliniame indelyje! Lengviausias būdas

Rauginti kopūstai yra vienas universaliausių užkandžių, kuriuos šeimininkės visada gamina žiemai. Dalinuosi su jumis vienu iš greitų ir skanių receptų.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • kopūstų, 2 – 2,5 kg;
  • morkų, 2 vnt;
  • vandens, 2 litrai;
  • druskos, 3 šaukštai;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • prieskonių pagal skonį, 1 šaukštelis.

Gaminimo procesas

Galima vartoti įvairių prieskonių: pipirinių žirnelių, aromatinių žolelių, lauro lapų, krapų sėklų ir t. t.

Kopūstus plonai susmulkinti, morkas sutarkuoti stambia tarka

. Kopūstus ir morkas sumaišyti ir sandariai sudėti į švarius stiklainius

.

Marinatui užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, porą minučių pavirkite ir palikite atvėsti.

Supilkite į stiklainius, padarykite skylutes su smeigtuku, kad sūrymas gerai tekėtų į stiklainio dugną.

Siūlome paragauti:  Šias salotas visada gaminu, kai neturiu laiko. 4 kiaušiniai: paprasta, greita ir skanu

Uždengiame stiklainius dangteliais ir pastatome juos ant padėklo, į kurį nutekės rūgimo skystis.

2 dienas stiklainius paliekame patalpoje

. Periodiškai, kas 3 valandas, kopūstus praduriame, kad išeitų oras, o kartu su juo ir kopūstų kartumas.

Po 2 dienų marinatą nusunkiame, supilame į jį cukrų, maišome, kol jis ištirpsta, ir supilame atgal į stiklainius

.

Patarimas: šiuo etapu į kopūstus galite įdėti prieskonių, sėklų ir žolelių.

Uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Po 24 valandų jau galite ragauti

.

Kuo ilgiau tokie kopūstai stovės, tuo jie bus skanesni.

Квасим капусту за 3 дня в стеклянной банке! Самый простой способ

69

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Iš paprastų produktų - nepamirštamas skonis. Vienos geriausių atostogų salotų

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *