Parduotuvėse pirktose korėjietiškose morkose dažnai būna per daug prieskonių, todėl jos praranda natūralų skonį. Šis naminis receptas, atsižvelgiant į visas subtilybes, leis jums paruošti užkandį, kuris pasirodys sultingas, traškus ir aromatingas. Jums nereikės to pirkti dar kartą!
Ingredientai:
- Šviežios morkos – 1 kg
- Česnakai – 5 gvazdikėliai
- Maltos kalendros – 2 šaukšteliai.
- Saldi malta paprika – 1 šaukštelis.
- Malti raudonieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
- rafinuotas saulėgrąžų aliejus – 80 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Actas (9%) – 30 ml
- Sojų padažas – 30 g
- Cukrus – 30 g
- Išspaustos morkų sultys – 60 ml
Paruošimas:
Morkas nulupkite ir sutarkuokite specialia korėjietiška morkų tarka. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite saldžias morkas be kartumo. Sutarkuotas morkas palikite 30–60 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada lengvai išspauskite, bet sultis pasisaugokite – jų prireiks vėliau.
Dubenyje išspauskite česnaką, suberkite maltą kalendrą, papriką ir raudonąją papriką. Išmaišykite.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite susmulkintą svogūną iki auksinės rudos spalvos. Karštą aliejų ir svogūnus užpilkite ant morkų ir prieskonių, uždenkite ir palikite 10-15 min., kad aliejus išskirtų prieskonių aromatą.
Sumaišykite actą, sojų padažą, cukrų ir išspaustas morkų sultis. Gautu marinatu užpilkite morkas ir gerai išmaišykite.
Perkelkite morkas į stiklainį, uždarykite dangtį ir šaldykite 12 valandų, o dar geriau – parai. Šis laikas reikalingas, kad morkos būtų gerai prisotintos marinatu.
Gero apetito!