Ingredientai:
žali burokėliai – 2 vnt
konservuoti kukurūzai – 1 skardinė
raudonasis svogūnas – 1 galva
petražolės – 5-6 šakelės
Degalų papildymui:
citrinos sultys – 2 šaukštai.
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
Dižono garstyčios – 1 šaukštelis.
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Burokėlius nuplaukite, nusausinkite ir suvyniokite į foliją.
Kepti 180° orkaitėje 45 minutes.
Gatavus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Pridėti kukurūzų.
Paruoškite užpilą: sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Supilkite padažą į salotas ir išmaišykite.
Gero apetito!