Mano keptos bulvės visada būna su rusva plutele ir keptuvėje nesubyra: dalinuosi savo paslaptimi.

Ne visada ir ne visi gauna keptas bulves su traškia plutele, o ne virstančias trupinine mase. Noriu pasidalyti savo maža paslaptimi.

Keptos bulvės su svogūnais

Bulves supjaustykite bet kaip, nuplaukite šaltu vandeniu,

5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu,

išimkite iš karšto vandens ant popierinių rankšluosčių, kad apdžiūtų.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulves ant didelės ugnies 7 – 8 minutes, ne dažnai maišydami.

Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, šiek tiek sviesto arba ištirpintų taukų ir kepkite dar 7

minutes ant

mažos ugnies.

Bulvės džiūvėsėliuose

Bulves supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, bulvių prieskoniais, druska ir džiūvėsėliais

. Kepimo

skardą išklokite pergamentu ir sudėkite bulves

. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.

Siūlome paragauti:  Mano uošvė išmokė mane gaminti "tinkamus" koldūnus: dabar jie būna daug skanesni nei anksčiau.

Patiekite karštas

.

Bulvių makaronai

Bulves supjaustykite spiralėmis naudodami daržovių skustuvą – tiesiog supjaustykite apskritimu ir gausite plonus makaronus.

Sumaišykite su druska ir pipirais, prieskoniais ir sudėkite į kepimo formą

. Uždenkite folija ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Nuimkite foliją ir supilkite 100 ml grietinėlės. Kepkite dar 15 minučių.

Bulvės su rozmarinais ir česnakais

Smulkiai supjaustykite rozmariną ir sumaišykite su druska bei smulkintais česnakais, išmaišykite.

Supjaustykite bulves griežinėliais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir apšlakstykite rozmarinu, česnakais bei druska.

Sudėkite į kepimo maišelį, užriškite ir padarykite

maiše

kelias skylutes

. 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje, tada perpjaukite maišelį ir kepkite 10 minučių.

Bulvės su lašiniais

Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite į 2 dalis, odelės nelupkite. Supjaustykite

lašinius griežinėliais – šviežius,

Siūlome paragauti:  Gardūs koldūnai pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Koldūnai arbatai su kefyru

sūdytus

arba rūkytus

. Sudėkite bulves į formą, ant viršaus užberkite lašinių ir pasūdykite.

30 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje, bet žiūrėkite į savo orkaitę.

У меня жареная картошка всегда получается с румяной корочкой и не разваливается в сковороде: делюсь своим секретом

258

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *