Mano mėgstamiausias Napoleonas: traškus ir skanus! Visų mėgstamiausias

Vienas iš mėgstamiausio pyrago variantų, kuris visada puikiai pavyksta net pradedantiesiems.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

miltų, 430 g;

– vandens, 170 g;

– acto, 20 g; –

žiupsnelio druskos

; – atšaldyto sviesto, 270 g.

Kremui paruošti reikės:

suminkštinto sviesto, 400 g;

– kondensuoto pieno, skardinė.

Gaminimo procesas

Persijokite miltus ir sumaišykite

juos

su atšaldyto sviesto kubeliais, įberkite druskos ir visą masę paverskite trupiniais

. Išminkykite tešlą, suberkite ją į bloką, sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.

Pabarstykite darbo paviršių miltais, išklokite tešlą, iškočiokite

į stačiakampį

.

Sulenkite į voką, iškočiokite ir pakartokite procedūrą 4 kartus. Grąžinkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai

Siūlome paragauti:  Pyragas "Nevsky" pagal sovietinį receptą. Skaniausias prisiminimas iš vaikystės

. Padalykite tešlą į 9 dalis ir kiekvieną iškočiokite į sluoksnį, pradurkite šakute, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos. Ant popieriaus išpjaukite sluoksnius pagal būsimo pyrago formą ir iškepkite su apdarais. Atvėsusius apdarus mikseriu paverskite trupiniais.

Suminkštintą sviestą išplakite iki purumo, tada dalimis supilkite sutirštintą pieną ir plakite iki purios ir vientisos masės.

Formuokite tortą, tepdami kremą ant pyragaičių, tada iš viršaus ir šonų uždenkite tortą, apibarstykite trupiniais ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai

.

221

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Naujametinės salotos "Afroditė". Ant šventinio stalo nebuvo skanesnio patiekalo

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *