Vienas iš mėgstamiausio pyrago variantų, kuris visada puikiai pavyksta net pradedantiesiems.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 430 g;
– vandens, 170 g;
– acto, 20 g; –
žiupsnelio druskos
; – atšaldyto sviesto, 270 g.
Kremui paruošti reikės:
–
suminkštinto sviesto, 400 g;
– kondensuoto pieno, skardinė.
Gaminimo procesas
Persijokite miltus ir sumaišykite
juos
su atšaldyto sviesto kubeliais, įberkite druskos ir visą masę paverskite trupiniais
. Išminkykite tešlą, suberkite ją į bloką, sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
Pabarstykite darbo paviršių miltais, išklokite tešlą, iškočiokite
ją
į stačiakampį
.
Sulenkite į voką, iškočiokite ir pakartokite procedūrą 4 kartus. Grąžinkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai
. Padalykite tešlą į 9 dalis ir kiekvieną iškočiokite į sluoksnį, pradurkite šakute, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos. Ant popieriaus išpjaukite sluoksnius pagal būsimo pyrago formą ir iškepkite su apdarais. Atvėsusius apdarus mikseriu paverskite trupiniais.
Suminkštintą sviestą išplakite iki purumo, tada dalimis supilkite sutirštintą pieną ir plakite iki purios ir vientisos masės.
Formuokite tortą, tepdami kremą ant pyragaičių, tada iš viršaus ir šonų uždenkite tortą, apibarstykite trupiniais ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.