Stebėtinai skanūs mėsos maišeliai su sultingu įdaru vizualiai labiausiai primena chinkalius, tačiau ruošiami visai be tešlos. Įdarą suvyniojame tiesiai į mėsą ir gauname tokį sotų patiekalą, kad vienos porcijos užtenka trims.

Ingredientai: kilogramas kiaulienos nugarinės, 500 gramų pievagrybių, 100 gramų neutralaus graikiško jogurto, svogūnai, sviestas, druska ir pipirai.
Mėsą supjaustykite ne daugiau kaip 2 centimetrų storio gabalėliais išilgai grūdų ir permuškite per plėvelę. Pabarstykite druska ir pipirais ir kol kas atidėkite.

Įdarui pirmiausia svieste pakepinkite svogūną, tada griežinėliais supjaustykite pievagrybius ir taip pat suberkite į keptuvę. Pasūdykite ir kepkite, kol išnyks drėgmės perteklius. Į jau paruoštus grybus įpilkite jogurto.

Į kiekvieno mėsos gabalo centrą dėkite įdarą.

Surenkame kaip khinkali ir tvirtiname dantų krapštukais. Perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 40 minučių 220 laipsnių temperatūroje.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.