“Mikado” – tai, neperdedant, traškiausias pyragas prie arbatos ar kavos. Kitą dieną jis dar skanesnis

Šis tortas yra rafinuotas desertas, išpopuliarėjęs dėl plonų, traškių pyragaičių ir švelnaus kremo. Šis pyragas pasižymi ypatinga tekstūra: sluoksniuoti pyragaičiai mirkomi svieste arba kreme, taip sukuriamas harmoningas traškumo ir minkštumo derinys.

Gaminant “Mikado” reikia kantrybės ir atidumo, nes pyragaičiai iškočiojami labai plonai, o jų skaičius gali siekti dešimt ir daugiau sluoksnių. Sumontuotą pyragą reikia kurį laiką pamirkyti, kad būtų pasiekta tobula skonių ir tekstūros pusiausvyra

. Turtingo skonio, malonaus saldumo ir lengvos sluoksniuotos struktūros “Mikado” pyragas tapo tikru šventinio stalo simboliu. Jis ruošiamas ypatingomis progomis, mėgaujantis turtingu skoniu ir iš kartos į kartą perduodamomis tradicijomis.

Pyragų ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Cukrus – 50 g;
  • miltai – 500 g;
  • grietinė – 200 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Soda – 1 šaukštelis.

Grietinėlės ingredientai:

  • Sviestas – 250 g;
  • Virtas sutirštintas pienas – 600 g;
  • Kakava – 50 g.
Siūlome paragauti:  Žiemos versija marinate įdarytų baklažanų su daržovių įdaru

Mikado pyrago paruošimas:

Sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, sudėkite sviestą. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės, tada supilkite

grietinę. Į grietinę supilkite sodą, sumaišykite visus ingredientus, palaipsniui persijokite miltus. Užminkykite minkštą elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų

. Tešlą padalykite į dalis po 110 g, suapvalinkite. Palikite tešlą po celofanu šaldytuve 30 minučių.

Pabarstykite pergamentą miltais ir vieną po kito iškočiokite ant jo tešlą. Naudodami konditerinį žiedą išpjaukite tolygų pyragą

. 200 laipsnių temperatūroje pyragus kepkite 4-5 minutes. Kremui išplakite sviestą mikseriu, kol taps baltas, dalimis supilkite virtą sutirštintą pieną

. Į kremą supilkite kakavą, suplakite ingredientus. Vieną iš pyragaičių susmulkinkite, likusius aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito.

Torto viršų galima papuošti smulkintu pyragu arba šokolado drožlėmis.

Palikite tortą šaldytuve 12 val.

Siūlome paragauti:  Mėsą išpilstau į stiklainius ir turiu labai skanų užkandį bet kokiam stalui.

Gausite saldų ir skanų tortą “Mikado”

.

«Микадо» - без преувеличения, самый хрустящий торт к чаю или кофе. На следующий день ещё вкуснее

«Микадо» - без преувеличения, самый хрустящий торт к чаю или кофе. На следующий день ещё вкуснее

Šis tortas kasdien tampa vis skanesnis, nes geriau įsigeria kremas.

340

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *