Tai lengva pasigaminti patiems, praktiškai nemokamai, naudojant tik vieną ingredientą – kefyrą.
Ingredientai:
- Kefyras – 1 litras
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Papildomai (nebūtina): saulėje džiovinti pomidorai, česnakai, švieži krapai
Paruošimas:
Maišelyje ar inde užšaldykite litrą kefyro.
Sušalusį kefyrą perpilkite į kiaurasamtį, išklotą marle. Apvyniokite marlę aplink kefyrą, sukurdami tvirtą „barą“ ir palikite šiek tiek prispausti.
Palikite kefyrą suslėgtą porą valandų, kad nuvarvėtų išrūgų perteklius. Dėl to marlėje liks tiršta masė, primenanti kreminį sūrį.
Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Norėdami ryškesnio skonio, sūrį galite sumaišyti su smulkiai pjaustytais krapais, saulėje džiovintais pomidorais ir česnaku.
Taip gausite subtilų naminį sūrį, kurį galėsite patiekti pusryčiams. Keisdami prieskonius ir žoleles, kiekvieną kartą įgaunate naują skonį.