Užkandžių pyragas ruošiamas paprastai ir lengvai, todėl jį galite pasigaminti ir tiesiog pietums ar vakarienei, ir šventėms.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
baklažanų, 1,5 kg;
pomidorų, 5-8 vnt;
lydytas sūris, 3 vnt;
česnakas, 3 skiltelės;
petražolės;
majonezas, 200 g;
druska, pipirai.
Gaminimo procesas
Baklažanus nulupkite, supjaustykite plonais apskritimais, pasūdykite ir palikite 15 min.
Baklažanus nušluostykite popieriniais rankšluosčiais, kad pasišalintų drėgmė
. Baklažanus užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, pagal skonį papipirinkite, išmaišykite.
Kepimo
skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite baklažanus
.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 min. kol paruduos.
Sumaišykite
plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus
. Majonezą sumaišykite su per spaudiklį išspaustu česnaku.
Suformuokite pyragą į žiedą
.
Pirmasis sluoksnis – baklažanai
.
Aptepkite juos majonezu ir česnaku bei pabarstykite žolelėmis.
Antrasis sluoksnis – pomidorai
. Trečiasis sluoksnis – tarkuotas lydytas sūris
. Ketvirtasis sluoksnis – baklažanai ir tarkuotas sūris, majonezas ir žolelės.
Penktasis sluoksnis
– tarkuotas
sūris.
Nuimkite žiedą ir plėvelę, papuoškite pyrago viršų pomidorų griežinėliais ir pabarstykite žolelėmis.
30 minučių padėkite pyragą į šaldytuvą
.



Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

