Nauja! Baklažanų užkandžių pyragas – šis užkandis užims stalo centrą ir taps jūsų firminiu patiekalu

Užkandžių pyragas ruošiamas paprastai ir lengvai, todėl jį galite pasigaminti ir tiesiog pietums ar vakarienei, ir šventėms.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

baklažanų, 1,5 kg;

pomidorų, 5-8 vnt;

lydytas sūris, 3 vnt;

česnakas, 3 skiltelės;

petražolės;

majonezas, 200 g;

druska, pipirai.

Gaminimo procesas

Baklažanus nulupkite, supjaustykite plonais apskritimais, pasūdykite ir palikite 15 min.

Baklažanus nušluostykite popieriniais rankšluosčiais, kad pasišalintų drėgmė

. Baklažanus užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, pagal skonį papipirinkite, išmaišykite.

Kepimo

skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite baklažanus

.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 min. kol paruduos.

Sumaišykite

plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus

. Majonezą sumaišykite su per spaudiklį išspaustu česnaku.

Suformuokite pyragą į žiedą

.

Pirmasis sluoksnis – baklažanai

Siūlome paragauti:  Biudžetinės salotos kiekvienai dienai. Ir jums nereikia nieko daug daryti

.

Aptepkite juos majonezu ir česnaku bei pabarstykite žolelėmis.

Antrasis sluoksnis – pomidorai

. Trečiasis sluoksnis – tarkuotas lydytas sūris

. Ketvirtasis sluoksnis – baklažanai ir tarkuotas sūris, majonezas ir žolelės.

Penktasis sluoksnis

– tarkuotas

sūris.

Nuimkite žiedą ir plėvelę, papuoškite pyrago viršų pomidorų griežinėliais ir pabarstykite žolelėmis.

30 minučių padėkite pyragą į šaldytuvą

.

Новинка! Закусочный торт «Баклажанчик» - закуска займет центр стола и станет вашим фирменным блюдом

Новинка! Закусочный торт «Баклажанчик» - закуска займет центр стола и станет вашим фирменным блюдом

115

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Stebuklingas užkandis iš paprastos maltos mėsos. Neįprastas ir sotus: dabar jį taip ruošiu per visas savo šventes.
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *