Naujas maltos mėsos kotletų ruošimo variantas. Iš faršo formuojami plokšti rutuliukai, ant viršaus išdėliojamas daržovių ir grybų įdaras. Patiekalas kepamas po sūrio plutele, turi pasirodyti minkštas ir sultingas, sūrio kepti nereikia. Įdaryti kotletai puikiai tiks prie bet kokio garnyro, juos galima paruošti ne tik kasdieniams patiekalams, bet ir šventiniams renginiams.
Ingredientai:
- Malta kiauliena ir jautiena – 600 g
- Svogūnai – 1 vnt
- Česnakai – 3 gvazdikėliai
- Duonos gabalėlis – 2 vnt.
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Druska – 1/2 šaukštelio
- Grybai – 300 g
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnai – 2 vnt.
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
- Majonezas – 2 šaukštai
- Druska įdarui – 1/3 šaukštelio
- Kietasis sūris – 150 g
Pasiruošimas
Kvietinį kepalą sulaužykite į mažus gabalėlius, sudėkite į gilų indą, užpilkite vandeniu arba pienu. Leiskite pastovėti 5 minutes, kad kepalas suminkštėtų.
Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite savavališkais gabalėliais, sudėkite į maišytuvo dubenį. Iš kepalo išspauskite skystį ir sudėkite į dubenį.
Daržoves ir minkštimą išplakite iki vientisos masės, sudėkite į faršą. Mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais, išmaišykite. Po to maltą mėsą suplakite rankomis, pakelkite mažas porcijas aukštyn ir staigiai sumeskite į indą arba ant lentos.
Iškepusius svogūnus nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite ant įkaitinto keptuvės paviršiaus, anksčiau patepto augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūną iki skaidrumo. Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūną ir išmaišykite. Daržoves troškinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, apie 5 minutes.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, 3-5 minutes.
Į vieną indą suberkite apkeptas daržoves ir grybus, įdėkite majonezo arba grietinės, pabarstykite druska, pipirais, išmaišykite. Į masę įmuškite vieną kiaušinį ir vėl išmaišykite.
Maltą mėsą padalinkite į 9 lygias dalis, sveriančias 80 g. Norėdami tai padaryti, paimkite nedidelį formavimo žiedą, įdėkite į vidų faršą, išlyginkite ir paspauskite trintuvu.
Ant mėsos gabalėlių sudėkite krūvas daržovių ir grybų mišinio. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite sūrio drožlėmis. Kepimo skardą su turiniu dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite indą 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.