Neįtikėtinai skanus: aromatingas sluoksniuotos tešlos pyragas. “Cinnabons” su cinamonu ir maskarponės kremu.

“Cinnabon” bandelės atsirado 1985 m., kai tėvui ir sūnui Richui ir Gregui Komenams iš Sietlo (JAV) kilo idėja pagaminti gardžiausią cinamono bandelę. Kartu su kulinarijos ekspertu jie atliko daugybę konditerinių eksperimentų, kad sukurtų cinamono bandelės receptą

. 1985 m. gruodžio 4 d. Sietlo prekybos centre “Sea Tac Mall” buvo atidaryta 1 kepyklėlė, kurioje buvo gaminamos šios kvapnios bandelės

. Sklando legenda, kad savininkai net nepradėjo reklamuotis, o tik atidarė duris, ir klientai iškart puolė skleisti šviežių kepinių aromatą.

Vėliau įvairiose šalyse atsirado kavinės ir restoranai

.

Pabandykime šį skanėstą pasigaminti namuose.

Ingredientai: 1:

  • Mielinė tešla – 600 g;
  • cukraus – 70 g;
  • cinamono – 15 g;
  • maskarponės – 250 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • cukraus pudros – 2 šaukštai. l.
Siūlome paragauti:  Turguje pažįstamo tadžiko paklausiau: "Kaip išsirinkti arbūzą". Jis suabejojo, bet parodė ir pasakė

Paruošti cinamono paplotėlį:

Iš dviejų sluoksnių sluoksniuotos tešlos padarykite vieną didelį. Į 70 g cukraus suberkite cinamoną ir išmaišykite. Sluoksniuotoji tešla yra gana riebi, todėl nenaudojame sviesto

. Tešlą apibarstome cinamonu ir cukrumi, vieną kraštą palikdami neužpildytą. Rankomis prispauskite pabarstukus. Suvyniokite tešlą į ritinėlį, šiek tiek paspausdami, kad cukrus neišsipiltų.

Невероятно вкусно: ароматная выпечка из слоеного теста. "Синнабоны" с корицей и кремом из маскарпоне.

Supjaustykite nedideliais 3 cm gabalėliais. Tai galite padaryti peiliu, tačiau patogiau naudoti siūlą.

Невероятно вкусно: ароматная выпечка из слоеного теста. "Синнабоны" с корицей и кремом из маскарпоне.

Neatskiriamą formą ištepkite sviestu. Išklokite mūsų ruošinius ir siųskite juos į orkaitę 35-40 minučių.

Į maskarponės sūrį pagal skonį įberkite vanilino ir cukraus pudros. Sviestu patepkite bandeles, kol jos dar karštos.

Невероятно вкусно: ароматная выпечка из слоеного теста. "Синнабоны" с корицей и кремом из маскарпоне.

Gardumynas paruoštas! Mėgaukitės.

81
Siūlome paragauti:  Naminis "Josephine" pyragas. Kiekvienas šio deserto kąsnis tirpsta burnoje

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *