Neįtikėtinas kalėdinis receptas, kuris pavergs kiekvieno skonį – paruošite greičiau nei manote!

Kalėdinės tradicijos ir skonių magija
Artėjant Kalėdoms, daugelis ieškome recepto, kuris ne tik sušildytų širdį, bet ir kvepėtų namų jaukumu. Lietuvoje šventinis stalas visada buvo ypatingas – nuo aguonpienio iki keptos žuvies ar pyragų su džiovintais vaisiais. Tačiau šiemet siūlome išbandyti kažką netikėto – kvapnų, purų ir stebėtinai paprastą meduolį su karamelizuotais obuoliais. Šis desertas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir puikiai dera prie karštos arbatos ar kvepiančios kavos, kai už lango krenta sniegas.

Kodėl verta rinktis būtent šį desertą
Paprasta sudėtis, jaukūs aromatai ir pasakiškas skonis – štai kodėl šis receptas tapo tikru interneto hitu. Be to, jame nėra nei sudėtingų ingredientų, nei reikalavimo turėti ypatingų konditerinių įgūdžių. Net ir pradedantysis virtuvės entuziastas gali sukurti desertą, kuris atrodys kaip iš profesionalios kep

Recepto paslaptis – balansai
Saldumas, rūgštelė ir šilti prieskoniai – tobula trijulė, kuri sukuria šventinę harmoniją. Medus suteikia minkštumo, cinamonas ir imbieras prideda šilumos, o obuoliai subalansuoja skonį gaiva. Be to, meduolis išlieka purus net kitą dieną, todėl jį galima ruošti iš anksto.

Siūlome paragauti:  Sausainiai kaip pas močiutę kaime. Vaikystės skonis: paprastas ir skanus receptas

Receptas: Kalėdinis meduolis su karamelizuotais obuoliais
Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 100 g medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • ½ šaukštelio malto imbiero
  • 2 obuoliai
  • 2 šaukštai rudojo cukraus

Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir medumi iki purumo.
  2. Po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną.
  3. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą, tuomet suberkite į tešlą.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pakepinkite keptuvėje su ruduoju cukrumi, kol lengvai karamelizuosis.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite obuolius.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje apie 35–40 minučių.

Patiekimo idėjos ir skonių deriniai
Šis meduolis puikiai dera su grietinėlės debesėliu, vaniliniu ledų rutuliuku arba lengvu medaus glajumi. Jei norisi šventinio akcento, galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros ar pridėti kelis džiovintus spanguolių grūdelius – išvaizda taps dar šventiškesnė.

Siūlome paragauti:  Salotos su vištiena ir korėjietiškomis morkomis. Pikantiškas naujametinis patiekalas Ugnies žirgui!

Ką šis receptas simbolizuoja
Tai ne tik desertas – tai dalelė Kalėdų dvasios, kuri sujungia šeimą prie stalo, leidžia akimirkai sustoti ir pajusti tikrą šilumą. Kai virtuvę užpildo medaus ir prieskonių kvapas, supranti, kad šventės jau čia pat. Šis meduolis tampa ne dar vienu kepiniu, o tikru prisiminimu, kurį norėsis kartoti kasmet.

170

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!