Šiandien internete galite rasti daugybę receptų, kaip pasigaminti kietą varškę. Noriu jums pasiūlyti vieną labai paprastą ir lengvą variantą, jums reikės tik 2 produktų, o rezultatas bus skanus ir, svarbiausia, natūralus sūris.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- riebios varškės, 400 g;
- pieno, 400 g;
- druskos pagal skonį;
- sodos, 1 šaukštelis + 1 šaukštelis;
- sviesto, 15 g (pridėti pagal poreikį).
Kepimo procesas
Varškę užpilkite pienu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol pradės skirtis išrūgos.
Patarimas: jei mišinys gerai
neištirpsta
arba jame lieka daug kruopų, tuomet,
kai
mišinys gerai ištirpsta, įberkite dar
trečdalį
šaukštelio
geriamosios sodos
.
Kai masė gerai ištirpsta, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite sūrio masę, palikite atvėsti, tada uždenkite dangčiu ir siųskite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Sviesto dėjimo etape galite dėti įvairių priedų: prieskonių, žolelių, smulkintų grybų ir pan. Taip jūsų naminis sūris bus įvairių skonių ir aromatų
. Sūrį galite laikyti formoje arba jį išklokite, suvyniokite į pergamentą ir laikykite šaldytuve.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

