Paimkite 1 kiaušinį ir varškę. Pūstos greitos bandelės: receptas be mielių

Bageliai yra ne tik skanus kepinys, bet ir namų jaukumo bei tradicinės virtuvės simbolis. Šis desertas turi ilgą istoriją ir yra populiarus įvairiose pasaulio šalyse.

Bagelių kilmę galima sieti su Austrijos virtuve, kur jie vadinami “vikšrais”. Tačiau panašių rasstegai, arba sausainių, galima rasti ir rusų, lenkų bei vokiečių virtuvėse. Kiekvienoje kultūroje bageliai turi savitų ypatumų: vieni juos ruošia iš mielinės tešlos, kiti – iš sluoksniuotos tešlos. Tradiciškai jie kepami iki auksinės spalvos, todėl atrodo apetitą keliančiai ir yra nepakartojamo skonio.

Šie kvapnūs skanėstai puikiai tinka pusryčiams, popietiniam užkandžiui arba kaip lengvas desertas prie arbatos ar kavos.

Sudedamosios dalys:

  • Sviestas – 100 g;
  • cukraus – 200 g;
  • Varškė – 350 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Miltai – 400 g;
  • Druska – 1/3 šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Visi stebisi, kaip aš gaminu šį receptą. 2 šaukštai jogurto ir 10 minučių - ir ant stalo jau skanus patiekalas.

Bagelių paruošimas:

Sumaišykite varškę su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniu, gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir sodą ir užminkykite minkštą elastingą tešlą

. 30 min. palikite tešlą šaldytuve po

maistine

plėvele. Tada tešlą iškočiokite į 40 cm skersmens ir 3 mm storio formą.

Tešlą padalykite į 14-15 trikampių, kiekvieną jų iškočiokite nuo kraštų į vidurį.

Возьмите 1 яйцо и творог. Пышные рогалики на скорую руку: рецепт без дрожжей

Dėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Возьмите 1 яйцо и творог. Пышные рогалики на скорую руку: рецепт без дрожжей

Prieš kepdami kiekvieną bagelį galite pabarstyti cukrumi.

Возьмите 1 яйцо и творог. Пышные рогалики на скорую руку: рецепт без дрожжей

Gausite minkštus ir švelnius bagelius arbatai.

96

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Garsusis itališkas citrinų pyragas. Paprastas ir skanus receptas

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *