Kepimas visada buvo žmonių mitybos dalis. Kai tik kviečių ir kitų augalų grūdai buvo sumalti į miltus, prasidėjo ilgas ir nenutrūkstamas duonos, bandelių, bandelių, pyragų ir sausainių kepimo procesas. Dabar sunku įsivaizduoti mūsų pasaulį be kepimo, nors kai kas sako, kad turėtume jo atsikratyti
. Kepimo negalima atsisakyti, nes jis yra įtrauktas į daugelio tautų genetinį kodą. Pavyzdžiui, pyragaičiai yra Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Italijos, Rusijos ir kitų Europos šalių kultūros dalis. Kruasanai, Šarlotka, bandelės su džemu, sausainiai ir kiti kepiniai tvirtai įsitvirtino mūsų širdyse.
Papasakosime, kaip namuose paruošti saldžiųjų bandelių.
Saldžiųjų suktinukų ingredientai:
- Pienas – 300 ml;
- sausų mielių – 10 g;
- Cukrus – 20 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- Miltai – 400 g;
- Druska – 5 g;
- Sviestas – 50 ml;
- Sūris – 200 g;
- Kiaušiniai – vnt;
- Sezamo sėklos.
Keksiukų suktinukų paruošimas:
Į dubenį su šiltu pienu supilkite mieles ir cukrų, suplakite. Į pieną supilkite augalinį aliejų, vėl suplakite
. Į pieną suberkite miltus, druską ir išminkykite tešlą iš pradžių mentele, paskui rankomis. Stalą pabarstykite miltais ir minkykite ant darbastalio
. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui šiltai. Tada tešlą iškočiokite į stačiakampio formos storio sluoksnį
. Sluoksnį patepkite ištirpintu sviestu
. Priešingus sluoksnio kraštus užlenkite į vidurį. Tešlos paviršių patepkite sviestu. Tada priešingą siaurą kraštą sulenkite į centrą ir ant jo uždėkite antrąjį kraštą.

Gautą voką palikite po maistine plėvele 15 minučių.

Išvyniokite jį į plonesnį sluoksnį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo sluoksnio paviršių
. Suvyniokite sluoksnį su įdaru į vidų, kad gautųsi suktinukas.

Padalykite ritinį į nedideles maždaug 3 pirštų storio porcijas.
Sudėkite ritinius ant pergamentu išklotos kepimo skardos
ir palikite juos po rankšluosčiu 10 minučių. Kiekvieną suktinuką patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Pusvalandį kepkite 190 laipsnių temperatūroje.

Gausite minkštus ir aromatingus sūrio suktinukus. Įdarą taip pat galite pakeisti saldžiu įdaru, jis taip pat bus skanus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

