Pasaulyje yra daugybė įvairių plokštainio rūšių. Jie skiriasi pagal tešlos rūšį – bandelių, ruginiai ir nerauginti. Jie taip pat kepami skirtingais būdais, pavyzdžiui, yra tanduro kepimo būdas. Be to, kiekviena šalis ir daugybė tautų turi savo duonos rūšių
. Yra bannock – indiška duona, galettes – prancūziška duona, lavašas – armėniška, Kaukazo duona. Kai kurios tokios duonos rūšys turi religinį pobūdį. Tokia duona laikoma maca. Tai vienintelė duonos rūšis, kurią leidžiama valgyti per žydų šventę Pesachą
. Paruoškime paprastesnį ir jokiai šventei nepritaikytą bei tautos bulvių plokštainį.
Bulvių plokštainio ingredientai:
- Bulvės – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Sūris – 30 g;
- Druska – ⅓ šaukštelio druskos;
- malto česnako – žiupsnelis;
- Alyvuogių aliejus – 2 valg;
- Sviestas – 5 g;
- petražolių – kelios šakelės.
Bulvių pyragėlių paruošimas:
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite.
Bulvių mišinį nuplaukite vandenyje
ir
išspauskite
.
Kiaušinių mišinį su žolelėmis supilkite į bulvių masę ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite dalį bulvių masės. Ant bulvių
masės
sutarkuokite sūrį
, o ant sūrio sluoksnio tolygiai paskleiskite likusią bulvių masės dalį.

Apibarstykite
plokštainį
džiovintais česnakais, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Tada plokštainį plokščia lėkšte apverskite į kitą pusę
.

Pabarstykite česnako milteliais ir uždengę dangčiu kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių.

Gautas paprastas bulvių plokštainis su sūrio įdaru. Į sausą česnaką pagal skonį galite įdėti ir kitų prieskonių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

