Paimu 3 baklažanus ir šiek tiek maltos mėsos. Nuostabus baklažanų receptas pietums ar vakarienei

Baklažanai su malta mėsa yra sotus ir aromatingas patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio tautų virtuvėse dėl savo universalumo ir turtingo skonio

. Baklažanų naudojimas kaip pagrindo suteikia patiekalui švelnią tekstūrą ir lengvą kartumą, kuris puikiai dera su prieskoniais ir malta mėsa.

Su svogūnais, česnakais ir prieskoniais pakepinta malta mėsa suteikia baklažanams sodrų ir intensyvų skonį, todėl šis patiekalas yra ir maistingas, ir gardus.

Šis derinys leidžia gaminti tiek kasdienius, tiek šventinius patiekalo variantus.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudėtis: baklažanai – 3 vnt;
  • Įdaras – 400 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • kalendros – ryšulėlis;
  • krapų – ryšulėlis;
  • Miltai – 2 šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Šaltas vanduo – 2 valg;
  • Sūris – 70 g;
  • Paprika – 1 šaukštelis;
  • Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 2 valg. šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis.
Siūlome paragauti:  Kaip pasigaminti tikrą šoninę. Visam laikui pamiršau apie parduotuvėje pirktą šoninę

Baklažanų su malta mėsa paruošimas:

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Susmulkiname krapų ir kalendrų ryšulėlius, sudedame į maltą mėsą, pasūdome ir pabarstome pipirais, sudedamąsias dalis sumaišome.

Nuvalytus baklažanus padalijame į dvi dalis, supjaustome išilgai 2 cm storio plokštelėmis. Išdėliokite plokšteles ir pabarstykite druska, palikite 10 minučių.

Tešlai kiaušinius suplakite su šaltu vandeniu, supilkite smulkia tarka sutarkuotą sūrį. Į tešlą suberkite papriką, česnakų miltelius, miltus ir druską, gerai išmaišykite.

Popieriniais rankšluosčiais pašalinkite nuo baklažanų drėgmę

.

Ant kiekvienos lėkštės paskleiskite faršą.

Беру 3 баклажана и немного фарша. Потрясающий рецепт из баклажанов на обед или ужин

Visus baklažanų ir maltos mėsos sumuštinius apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kiekvieną sumuštinį pamerkite į tešlą

. Sumuštinį dėkite į tešlą ant keptuvės maltos mėsos puse žemyn.

Беру 3 баклажана и немного фарша. Потрясающий рецепт из баклажанов на обед или ужин

Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės kelis kartus nuolat apversdami.

Siūlome paragauti:  Kiekvieną sezoną pasiruošiu tokį preparatą. Tai salotos, užkandis ir pyragų įdaras: jo dedu net į sriubą.

Беру 3 баклажана и немного фарша. Потрясающий рецепт из баклажанов на обед или ужин

Gausite įdomius ir neįprastus baklažanus su malta mėsa. Šį patiekalą galima patiekti vietoj kotletų su garnyru arba pomidorų padažu.

81

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *