Paprastas pyragas vos per kelias minutes. Ryškus, sultingas ir aromatingas: skanus, naminis

Mėlynių pyragas su kremu – tai vasaros švelnumo ir išskirtinio skonio įsikūnijimas. Ryškiame, sultingame ir kvapniame pyrage dera miško uogų gaiva ir šilkinis grietinėlės minkštumas.

Kiekviename kąsnyje juntama maloni mėlynių rūgštelė, kurią puikiai atsveria saldus grietinėlės skonis, sukurdamas subalansuotą ir įsimintiną harmoniją.

Dažniausiai mėlynių pyragai ruošiami iš oro biskvito, smėlio tešlos arba minkštos sūrio plutos

.

Kremas gali būti grietininis, varškės, maskarponės ar kremo pagrindu.

Papasakosime apie paprastą mėlynių torto paruošimo būdą.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Cukrus – 120 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – ½ šaukštelio;
  • Pienas – 150 ml;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 8 valgomieji šaukštai.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Ricotta sūris – 250 g;
  • cukraus pudros – 2 šaukštai;
  • Vanilinio cukraus – ⅓ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Jogurtas – 2 valg;
  • Šviežios arba šaldytos mėlynės – 100 g.
Siūlome paragauti:  Skaniausias medaus vyniotinis. Saldus desertas bet kokiai šventei

Mėlynių pyrago paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, plakite, kol masė pabals. Į masę supilkite pieną ir augalinį aliejų, plakite, kol susimaišys

. Į masę persijokite kepimo miltelius, tada miltus, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų

.

Rikotos sūrį arba varškę pertrinkite per sietelį

. Į sūrį įmaišykite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kiaušinį, supilkite jogurtą arba grietinę. Visus ingredientus išplakite iki kreminės masės

. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Į tešlą salelėmis paskirstykite kremą, tarp salelių pabarstykite mėlynių

. 170 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 35-40 minučių.

Простой торт всего за несколько минут. Яркий, сочный и ароматный: вкусно, по-домашнему

Gausite gardų naminį mėlynių pyragą arba keksą. Papuošimui galima pabarstyti cukraus pudra.

77
Siūlome paragauti:  Skanios bulvės. Iš karto gaminu pusryčiams, pietums ar vakarienei

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *